Weekendresa

Till vänster en gata i Lille och till höger personer på en bar
Frankrike

Cityguide till Lille – där det franska och flamländska möts

Längs floden Deûle, nära gränsen mot Belgien, ligger charmiga Lille. En stad där det franska möter det flamländska – och resultatet är ett fantastiskt hopkok av gastronomi, kultur och arkitektur. Vi guidar dig till godaste maten, mysigaste caféerna och de bästa boendena!

Folk på uteserveringar i Ostuni
Italien

Guide till Apulien – vingårdar, restauranger och hotell

Apulien – en bubblande region på Italiens klack. Här får du de bästa tipsen på allt från boende till vart du ska äta och favoriter du inte får missa.

Tva vandrare i Santa Fe USA
USA

5 platser vi längtar till i USA när gränsen öppnar

Snart är det äntligen fritt fram att resa till USA igen, åtminstone för vaccinerade resenärer. Vagabonds USA-expert och chefredaktör tipsar om 5 resmål värda ett besök.

Restips

Äkta vara i Jämtland – på gastronomisk weekend

Nordiskt mathantverk är på allas läppar. Vi åkte på en gastronomisk weekend till Jämtland – och föll pladask för mese, eldsjälar och blånande berg.

Sverige

50 weekendtips till Stockholm – redaktionens egna favoriter

Fjollträsk, Eken och Nordens Venedig. Kärt barn har många namn. Här är redaktionens 50 favoriter i Stockholm – från ikoniska jazzbarer till japanska hål-i-väggen och nyöppnade vinbarer.

Georgien

Upptäck Tbilisi – cityguide till Georgiens huvudstad

Karin Wallén dras till den georgiska huvudstaden för kaféerna, vinerna och den underbara maten. Här listar hon sina favorithak, bästa lunchtips och mycket mer för dig som vill upptäcka Tbilisi.

Restips

Cityguide till Berlin – chefredaktörens 10 favoriter

Vagabonds chefredaktör, Fredrik Brändström, återvänder så ofta han kan till Berlin. Helst håller han hus på den östra sidan där favoritkvarteret är Prenzlauer Berg. Här är hans 10 guldkorn i metropolen.

Polen

Cityguide till Gdansk – 10 personliga favoriter

Denna polska kulturstad har alla ingredienser som gör ett bra resmål, menar Vagabonds Mikael Persson. Dessutom hittar du vaniljvita stränder bara ett stenkast bort.

Restips

Cityguide till Alicante – 10 favoriter

Spanska Alicante är långt ifrån en själlös semesterort. Här möter du en levande spansk stad med antika rötter. Vagabonds redaktör Per J Andersson listar sina favoriter.

Italien

Guide till Florens – 9 personliga favoriter för cityresan

Vagabonds redaktör Karin Wimark bodde ett år i Florens och förälskade sig i människorna, maten och kulturen. Här är hennes bästa tips till staden bland Toscanas kullar.

Scroll to Top