• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 2015 års mest sedda resefilmer

  Fram med popcorn och förbered dig på enorm reslust. Årets mest sedda resevideos bjuder på franska hyllningar, galna flygplansstarter och en aningen underlig reklamfilm från det danska resebolaget Spies.

  Här är några av årets mest sedda resevideos! 

   

  15 mars. Air France – France is in the air, 87,9 miljoner visningar

  Romantik, ballet, bakverk och ränder, mer franskt än så här kan det kanske inte bli? (Okej rödvinet saknas). Air France har varit en höjdare på att skapa snygga reklamfilmer och flera av deras filmer har tiomiljontals visningar. Men vi kan inte bara göra en lista med Air France, så vi går vidare. 

  23 maj. Funnel Vision– Tur av det nya Legoland Hotel i Florida, 17,5 miljoner visningar

  I den här 24 minuter långa videon får vi följa med en familj som besöker det nyöppnade Legohotellet i Florida. För den som inte orkar titta sig igenom hela klippet har vi sammanställt några av höjdpunkterna: specialdesignade rum med teman som pirater och riddare, flytande legoklossar i hotellpoolen och ett överflöd av..ja, lego. Ett drömhotell för vilken tio-åring som helst. 

  11 juni. Galen takeoff – Boeing, 12,7 miljoner visningar

  Boeings testpiloter tänjer på gränserna av vad ett kommersiellt flygplan kan presetera inför 2015 års Paris Air Show. Spola fram till 0:31 så får du se vad vi menar. Eller läs mer här.

  20 maj. Internetskämt i mängder – Delta Airlines, 94,3 miljoner visningar

   

  I Deltas säkerhetsvideo samlas internetreferenserna på hög, vi snackar katter, talande frukter, tjocka hamstrar och ice bucket challenge. Det är tydligt att Delta riktar in sig till en yngre generation, och må inte dåligt om du inte kände alla  referenserna, de gjorde inte vi heller. 

  8 mars. Fly Africa – Turkish Airlines – 8,9 miljoner visningar

  I den här härliga videon som marknadsför att flygbolaget börjar flyga till fler destinationer i Afrika firas alla sätt att flyga på. I fantasin, i lådflygplan och dykandes ner i havet. 

  29 september. Do it for mom – Spies Rejser, 7,1 miljoner visningar

  Sex på semestern ska rädda Danmark från avfolkning? I den här humoristiska reklamvideon förklarar Spies varför du bör resa mera. 

  22 april. Never a Stranger – Airbnb, 6,9 miljoner visningar

  Airbnb har haft ett år av både framgång och motgång. Samtidigt som allt fler använder sig av tjänsten så har sajten stött på tuff kritik i flera städer där bostadsbristen är stor och många städer har nu infört strängare regler för uthyrning. 

  19 maj. French kiss – Mariott Hotels, 6, miljoner visningar

  Mariott Hotels est visade youtubefilm är en kortfilm där vi får följa en affärsmans äventyr i Paris. Filmen är en blandning av romantik och mysterier, och ett och annat spöke. 

  12 mars. Vandring i Everest-regionen – Google Maps, 5,1 miljoner visningar

  I den sista videon får vi följa med Google Maps till Khumbu-bergen – hemvist åt Sherpa-folket. Under drygt två minuter får vi följa med in i tempel, till skolgårdar och följa en boskapsvallning, allt med de majestätiska omgivningarna i bakgrunden. 

  Har vi missat någon? Kommentera nedan!

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!