• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Hotell i Amsterdam – fem bra budgethotell

  Billigt boende i Amsterdam behöver inte betyda tråkigt och trångt. På de här fina hotellen bor du både snyggt och prisvärt.

  Hotell i Amsterdam – fem bra budgethotell
  Coola Volkshotel. Foto: Pressbilder.

  Chic & Basic – prisvärt kanalhus

  Ett bra alternativ i stadsdelen Jordaan för dig som vill bo både billigt och centralt. Detta kanalhus har renoverats och har nu en stilren inredning, som har beskrivits ha en viss "Ikea-känsla". Rummen har inget lyxmöblemang, men dess läge och pris gör detta till ett bra alternativ för dig som reser på budget. Det finns också gemensamma utrymmen där du kan dricka kaffe, lära känna andra resenärer och slappa.

  Parkzijde Bed & Breakfast – med utsikt över park 

  Detta mysiga lilla B&B ligger i Oosterpark och drivs av ett par som startade detta boende 2006. Det går tåg in till centrala Amsterdam och på mindre än tio minuter så är du inne i city. Det finns flera affärer och restauranger i närheten, och några minuters promenad därifrån ligger "Dappermarket" som är en populär marknad. Det finns också en väderkvarn och ett lokalt bryggeri i närheten. Du kan välja på rum med utsikt över parken eller trädgården. 

  Volkshotel – hippa tidningskvarter 

  Detta coola boende ligger en kort promenad från det trendiga De Pijp-kvarteret. Tidigare har det varit en tidningsredaktion i fastigheten, och det märks på hotellets stil och design. Unik design med tidningspapper som tapet, och gamla fotografier på väggarna pryder rummen. En kreativ hub som dessutom har en skön restaurang/klubb på taket. Rummen är generösa i storlek med tanke på priset.

  Qbic Hotel WTC Amsterdam – kompakt och ekovänligt 

  Qbic är en hotellkedja som som grundades i Amsterdam och erbjuder små och välplanerade rum som ändå erbjuder alla bekvämligheter, som sköna Hästens sängar. Hotellet ligger vid tunnelbanestation Amsterdam Zuid och är beläget innuti World Trade Center. Attraktioner som Rijksmuseet och Van Gogh-museet ligger en 13 minuters bussresa bort. 

  Lloyd hotel and Cultural Embassy – historisk kulturskatt 

  Det här hotellet inryms i en byggnad från 1920-talet i området Zeeburg och är konst- och arkitekturälskares dröm. Alla de 117 rummen är unikt inredda av nederländska konstnärer och det finns gott om gemensamma ytor att umgås på. Rummens standard varierar mellan en- till femstjärnigt, vilket innebär att det finns något för de flesta plånböcker. Läget är mitt emellan centrum och det nybyggda kvarteret Amsterdam Noord. Till centralstation tar ni er med spårvagn på 10 minuter. 

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!