Nederländerna

Amsterdamborna trötta på turister: Vill införa nya restriktioner

Turistskatten ska höjas och flera nya böter för att stävja orediga turister har redan införts. Men det räcker inte, menar vissa lokala politiker i Amsterdam som nu vill se hårdare tag mot fylleturister.

Nederländerna

48 timmar i Amsterdam – guldkorn bortom turiststråken

Amsterdam är sönderälskad och det är lätt att förstå varför. Men det finns så mycket att utforska bortom de turisttäta sevärdheterna. Jonas Henningsson letade reda på guldkornen.

Restips

3 udda hotell i Amsterdam

Vill du göra din resa till Amsterdam lite mer excentriskt? Checka då in på något av dessa charmiga – men annorlunda – boenden.

Restips

5 udda matupplevelser i Amsterdam

Från en restaurang där allt handlar om avokado till en middagsupplevelse i becksvart mörker. Här är sju annorlunda restauranger och matupplevelser i vackra Amsterdam.

Israel

10 härliga städer för en weekendresa i höst

Vilket är det bästa sättet att motverka eventuell höst- eller vinterdepp om inte en resa? Här listar vi tio sköna weekendstäder, och vad du inte får missa när du reser dit.

Restips

5 fina hotell i Amsterdam under 1 000-lappen

Billigt boende i Amsterdam behöver inte betyda tråkigt och trångt. På de här fina hotellen bor du både snyggt och prisvärt.

Nederländerna

Amsterdams bästa lyxhotell

Från en tidigare konserthall till en grön oas mitt i stan – här är Amsterdams bästa lyxhotell.

Restips

Redaktionens favoriter: De Hallen – Amsterdams bästa matupplevelse

Från tapas till vietnamesiska läckerheter och japansk temaki – Amsterdams mathall har något för alla smaker.

Nederländerna

Amsterdams bästa hotell – i alla prisklasser

Ta en weekend i Amsterdam, och besök något av stadens alla museer, promenera längs med de vackra kanalerna och njut av god mat och shopping. Vi listar de bästa boendena i kategorierna lyx, budget och mittemellan.

Restips

Redaktionen tipsar – 8 fina weekendpärlor

Cykla i Amsterdam, gå i spanska inbördeskrigets fotspår i Barcelona, res jorden runt i Paris och vandra i Picassos och Evert Taubes fotspår i Antibes. Vi har samlat våra bästa tips för en givande helgresa.

Scroll to Top