Resa med barn-bloggen

Mikrochip på barnen

2014-04-14 10:29 Kommentera
Kategori: Prylar

framtidensresande.jpg
Foto: Thinkstock

Ska du sätta mikrochip på barnen så att du håller reda på dem på resan? Så blir det om tio år, enligt en ny rapport om framtidens resande från flygsökmotorn Skyscanner.

Mycket i rapporten låter som science fiction – alltifrån digitala resekompisar som fixar hela bokningen till att man ska kunna känna sanden mellan tårna och resa virtuellt redan innan man bokar. Men rapportförfattaren påpekar att all den teknik som nämns redan idag redan finns i någon form. Ofta som prototyper eller under test.

Redan nu använder en del föräldrar tjänster som innebär att de genom barnens mobiltelefoner kan se var de befinner sig. I rapporten hävdas att det i framtiden kan bli aktuellt att placera mikrochip i barnens klädesplagg – till och med under huden på dem. Om barnen dessutom har på sig ett par glasögon kan man montera en pytteliten kamera i dessa, så att man som förälder dessutom kan se just det som barnen ser.

Nu är frågan: ni ha full koll på era avkommor? Kanske kolla exakt vad 18-åringen är med om på Asienluffen. Följa varenda steg som 15-åringen tar på språkresan, första gången borta så länge från sina föräldrar.

Och tekniken följer ju inte bara med på resan utan används hemma också. Det är bara att slå på kameran när du sitter på jobbet, och kolla om ungen läser läxorna som han eller hon lovat.

Visst är det ett sjå att hålla reda på en 2-åring och en 4-åring på exempelvis en flygplats. Men att mikrochippa dem utifall att de skulle komma bort låter ju helt... vansinnigt.

Är det inte så man gör med katter och hundar?

Föreställ er samtalet mellan två föräldrar som stöter ihop efter förskolelämningen på morgonen:
– Har du låtit mikrochippa dina än eller?
– Nej, vi har inte hunnit än. Det har varit fullt upp med grejer på jobbet. Men vi har en tid på tisdag. Det blir bra. Då hinner vi innan vi åker till Mallis.

Här kan du läsa rapporten

2014-04-14 10:29 Kommentera
Kategori: Prylar

Anonym 283429936

Frilansjournalist och trogen Vagabondmedarbetare. Mamma till Anton, 4 år, och Alice, 2 år. Jag trivs som bäst när barnen är med på resan och vill visa dem världen. Vi har seglat i Grekland, flugit mellan öar i Karibien, vandrat på Mallorca, bilat Lanzarote runt och mycket mer. Jag vurmar dessutom för ett ansvarsfullt resande, och vill bidra till att världen ska vinna på vårt resande – inte tvärtom.

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206