Weekendbloggen

11 dagar i Toscana

2013-04-17 09:15 Kommentera

pitigliano.jpg
Medeltidsstaden Pitigliano Foto: hoteldellafortezza.com

Planeringen inför Italienresan i juni går framåt. Mest prisvärt verkar det vara att från Göteborg köra till Helsingborg och där ta färjan över till Helsingör.

Bokar man via nätet får man betala en dryg tusenlapp för 2 personer och en bil som inte är längre än 6 meter och då ingår även färjeanslutningen Rødby-Puttgarden. I jämförelse med att köra via Malmö över Öresundsbron eller att ta färja direkt till Kiel från Göteborg blir nog Helsingborg-Helsingör mest prisvärt. Vart vi tar oss efter landgång i Tyskland återstår att se.

Huset vi ska bo i väl framme i Italien ligger i den lilla bergsbyn Brandeglio, belägen i närheten av Lucca i Toscana. Och nu scannar vi nätet efter så mycket spännande aktiviteter som möjligt att roa oss med under vår tid där.

Här kommer några:
1. Vie Cave - en vandring i Etruskernas fotspår. Slingriga vägar utkarvade ur höga bergsväggar och byn Pitigliano, även kallad "Lilla Jerusalem".

2. Terme di Sorano - de tempererade källorna i Sorano.

3. Parco dei Mulini i Val d'Orcia - parken som konstruerades för att bevara de medeltida kvarnarna i området.

4. Fattoria di Maiano - olivoljeprovning i den fantastiska miljön som synts i filmerna "Tea with Mussolini" och "Room with a view".

5. Äventyrsfiske i floden Po - inte min idé men jag säger aldrig nej till ett äventy!! ;D

viacava.jpg
Via Cava

2013-04-17 09:15 Kommentera

Sofia Sofroniadou

Sofia är journalist och mediaproducent och har arbetat på flera av Sveriges stora mediehus. På Vagabond.se driver Sofia Weekendbloggen där hon tipsar om sina favoriter på hemmaplan och runt om i världen och i resemagasinet Vagabond dyker hon upp som frilansskribent. Själv beskriver hon sig som en rastlös och ojordad tänkare och bjuder gärna sin omgivning på ett gott skratt!

Blogroll

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842