Weekendbloggen

Goda körsbär och två dagars magkramp

2015-07-25 21:16 Kommentera

Istället för att ännu en gång besöka Sofia bestämde vi oss för att fortsätta vidare mot den Rumänska gränsen och övernatta i en liten by utanför Pleven i norra Bulgarien som hette Kamenets där vi hittat ett litet billigt pensionat mitt ute i ödemarken.

Vi bestämde oss nästan genast för att stanna två nätter eftersom vi anlände sent och behövde tid på oss att förbereda resten av resan hem.

_MG_0406.jpg
En vacker solnedgång i Bulgarien.

När vi vaknade nästa dag gav vi oss iväg för att utforska området. Om det var något som var genomgående i de små, pittoreska byarna så var det de vackra Bulgariska trädgårdarna som prydde näst intill varje hus. Utanför var det planterat färgglada blommor som i diken i gatan. Och överallt stötte vi på häst och vagn, mulåsnor som betade i gathörnen, åsnor som stod fastsurrade i staketen.

Inte långt från Kamenets låg det både ett vattenfall och en grotta som vi bestämt oss för att undersöka. Vattenfallet hade en pool, cafe och tusristshop, inuti vattenfallsparken fanns även två restauranger, annars var det inte mycket mer än så. Grottan däremot var mäktig. Det sägs att den är Europas största grottsal och den var definitivt stor.

_MG_0375-Pano.jpg

2015-07-25 21:16 Kommentera

Sofia Sofroniadou

Sofia är journalist och mediaproducent och har arbetat på flera av Sveriges stora mediehus. På Vagabond.se driver Sofia Weekendbloggen där hon tipsar om sina favoriter på hemmaplan och runt om i världen och i resemagasinet Vagabond dyker hon upp som frilansskribent. Själv beskriver hon sig som en rastlös och ojordad tänkare och bjuder gärna sin omgivning på ett gott skratt!

Blogroll

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842