Sol och bad

Färgglada hus på Barbados
Barbados

5 måsten i Barbados – världens nyaste republik

Barbados kan ibland misstas för ett enda stor "all inclusive"-resmål, men här finns vilda stränder, fantastisk mat och atmosfär om man masar sig ur solstolen.

Portugal

Algarvekustens bästa stränder – lokalbons egna favoriter

När barnen hade flyttat hemifrån bestämde sig Cathinka Ingman och hennes man för att byta villan i Stockholm mot drömhuset i Algarve. En plats de numera kallar hem. Här delar Cathinka sina favoritstränder till det portugisiska strandparadiset!

Restips

Redaktionens favorit: Marmorbassängen på Hållö – istället för Medelhavet

Vill du uppleva Grekland utan att lämna Sverige? På den västkustska skärgårdsön Hållö finns en badvik vars turkosa vatten och släta klippor påminner om sydligare breddgrader. Marmorbassängen blev genast vår redaktör Karin Wimarks favorit!

Danmark

Världens största sandslott byggs i Danmark

Gillar du den rofyllda aktiviteten att bygga sandslott i vattenbrynet på semestern? I Danmark nöjer man sig inte med små semesterslott – 21 meter och 16 centimeter ska det bli. Målet är att komma med i Guiness Rekordbok för just "världens största sandslott".

Restips

Medelhavets bästa stränder – redaktionens personliga favoriter

Charmiga klippbad, skyddade badvikar och stränder med den perfekta kombinationen av mat, bad och sand. Internet är fullt av bästa stränder-listor – men här delar vi i Vagabond-redaktionen våra egna personliga favoriter vid Medelhavet!

Sverige

Bästa stränderna i Skåne och Halland

Resejournalisterna Anna W. Thorbjörnsson och Marko T. Wramén är aktuella med boken "Bästa badutflykterna i Skåne och Halland" där de tipsar om över 40 badutflykter att göra i Sydsverige. Här delar de med sig av fyra strandfavoriter från boken!

Spanien

Tips: Mallorcas bästa stränder – 8 favoriter

Med mer än 300 stränder har Mallorca blivit något av en ikon för sol- och badsemester. Här finns en strand för alla smaker! Vi har samlat några av de bästa.

Restips

Öluffa mellan Kanarieöarna – från Teneriffa till Fuerteventura

Följ med på en öluff mellan några av Kanarieöarnas paradisöar: Teneriffa, La Gomera, La Palma och Fuerteventura. Kombinera två eller flera öar på en långsemester – en utmärkt aktivitet för den som vill utforska svenskarnas solparadis på riktigt!

Nyhet

Spana in Sveriges nyaste kallbadhus

I juli 2020 stod Skanör Falsterbo Kallbadhus i Skåne färdigt. Det senaste och sydligaste kallbadhuset i Sverige där du badar i kristallklart havsvatten omhuldad av naturreservat. Vi bad initiativtagaren Nicholas Hörlin om tips till den som funderar på att kallbada för första gången.

Sverige

Sveriges 10 bästa kallbadhus

En hypad trend, hälsosamt och frigörande eller rent ut sagt galenskap? Under de senaste åren har den djupt rotade, nordiska traditionen med kallbad legat på allas läppar och blivit en riktig vattendelare. Vi har spanat in Sveriges 10 hetaste kallbadhus just nu!

Scroll to Top