• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 5 cityskidorter

  Skidor på förmiddagen, museum efter lunch och teater på kvällen. Slipp kompromissa och välj stadsnära skidåkning. Vagabond listar fem orter där du kan få allt.

  5 cityskidorter

  1. INNSBRUCK, ÖSTERRIKE

  Tyrolsk toppåkning

  I Innsbruck hittar du lite av det mesta. Börja dagen med ett par varv i backen, fortsätt med shopping, museibesök och ett par glas glühwein, och avsluta kvällen med en opera. Innsbruck ligger vackert insprängd mellan bergskedjorna Karwendelbergen och Brenner - båda med toppar på över tvåtusen meter. Skidåkningen är inte Österrikes bästa, men perfekt för dig som vill få mer än bara åkning.

  2. OSLO, NORGE

  Yllekoftor i city

  Ta skidorna över axeln och hoppa på Oslos t-bana. 20 minuter senare är du framme i Tryvann - en komplett skid-anläggning i miniatyrformat med totalt 14 pister. Trots att två backar klassas som svarta är området inte särskilt utmanande, men tillräckligt för att stilla åkbehovet. Freestylarna kan åka i terrängparken eller halfpipen och för den stressade är kvällsåkningen ett perfekt alternativ. Tryvann har öppet till 22.00 varje vardag.

  3. BEIJING, KINA

  Nybyggda snöslukare

  För tio år sedan fanns här inga skidanläggningar, nu finns över tio stycken i närheten av den kinesiska huvudstaden. Det kan vara svårt att hinna med alla orter, men Nanshan är bland de populäraste eftersom den har längst backar. Snow World ligger närmast centrum och är ultimat för dig som vill hinna med cityliv och någorlunda alpluft på samma dag. Men skynda på, experter vill stänga områdena eftersom snötill-verkningen gör slut på vattenresurserna.

  4. DUBAI, FÖRENADE ARABEMIRATEN

  Lyxig inomhusåkning

  Utomhus är det 30 grader varmt - i skuggan. Inomhus är det två minusgrader. I miljonstaden Dubai är allting möjligt. Här finns några av världens mest extravaganta byggen varav två erbjuder inomhus-åkning. Hyr utrustning på plats och spendera en absurd dag bland pister, kälkbackar och sittlifter. Snö produceras varje natt och i taket är himlen alltid blå.

  5. VANCOUVER, KANADA

  Neonnära naturbackar

  Vackra Vancouver hamnade i rampljuset inför fjolårets OS. En stad som erbjuder allt - shopping, kultur och häp-nadsväckande natur. Och glöm inte ishockey. Bäst skidåkning är det i Whistler - två timmars slingrande bil-körning från Vancouver. På behagligare avstånd ligger de mindre anläggningarna Grouse Mountain och Cypress Mountain. Här åker du skidor samtidigt som du beundrar stadens neon.
 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!