Restips

Här åker du vackrast längdskidor i Sverige

Milsvida fjällspår med magiska vyer, mysiga slingor i trollskog och krävande tävlingsspår. Intresset för längdskidor har ökat markant i januari och det är inte svårt att förstå varför. Här är åtta svenska längddestinationer du inte bör missa.

Sverige

Störst chans för norrsken i Sverige – experten tipsar

Drömmer du om att få uppleva ett riktigt norrsken? Carl Bergstrand som driver Facebooksidan Norrsken Sverige delar med sig av sina erfarenheter för hur du bäst upplever himlafenomenet inom landets gränser.

Europa

Europas bästa julmarknader – vi listar var och när

Årets julmarknader öppnar snart sina bodar med hantverk, julpynt, mat och glögg. Några favoriter är Lübeck, Berlin, London, Wien, Köpenhamn och Tallinn. Här är datumen för några av Europas populäraste julmarknader 2019.

Europa

Topp 10 destinationer i Europa på vintern

Det är inte bara snö och minusgrader som gör ett resmål populära på vintern när Lonely Planet listar sina topp tio vinterdestinationer i Europa.

Restips

Ny slags transfer: Hundspann från flygplatsen direkt till Sälens skidbackar

Flygbolaget BRA ger sina kunder möjligt att boka flygtransfer med hundspann mellan flygplats och skidbacke.

Nyhet

Lista: Här får du mest skidåkning för pengarna

Skidsäsongen närmar sig med stormsteg och nu planerar många sina resor i jakten efter det perfekta pudret. Men var får du mest skidåkning för pengarna? I den här topplistan från STS Alpresor jämförs några av svenskarnas favoritskidorter efter pris per pistkilometer.

Österrike

Österrike: Stad + berg = Innsbruck

Från affärsgallerior, vinbarer, kaféer och krogar till branta klippor, vindlande vandringsstigar och snöiga pister. Innsbruck är svaret på frågan hur man kombinerar myllrande stadsliv i dalen med friluftsliv i bergen.

Italien

Är det här tidernas sötaste skidstuga?

Sov under stjärnorna på 2055 meters höjd. Belägen på en alptopp inte långt från skidorten Cortina d'Ampezzo ligger Rifugu Col Gallinas "Starlight Room" – en pytteliten stuga som ger dig storslagna utsikter över de snötäckta bergen.

Restips

Lyxhotellens underligaste önskemål från rika skidturister

Det går faktiskt att köpa allt för pengar, i alla fall nästan. Från en gäst som ville rida på en elefant till liften till att bygga om en hel svit till en av gästernas hundar. Här är sex bisarra förfrågningar från stenrika turister på skidsemester.

Nyhet

Så mycket sparar du på att hyra din skidutrustning på plats

Att ta med skidorna på skidsemestern kan bli en dyr historia. Beroende på var du ska och med vilket flygbolag du reser med kan du spara pengar på att istället hyra på plats.

Scroll to Top