Weekendbloggen

Innsbrucks hisnande höjder

2015-05-21 15:40 Kommentera
Kategori: Naturupplevelser, Resetips

ZQd8R_g6RYP2qJgnlzDtGZKHQNebDUBiAu4bA30Kz4w,9C0dHiB85XtIaZyz_FX5nsqRRFxanLz5FMOWx84Iy1U,qFWZVtBHfDt9SztVvYIXXgUwLYIcMSujMIsoHgoMORA.jpg
Vi har sett väldigt mycket räls de senaste dagarna. Mysigt!! =) Foto: Johnny Priore.

Efter att återigen ha fått en superb guidning av Munchen (den här gången med buss) av vår intressante och väldigt Österrikiske guide var det återigen dags att sätta sig på tåget. Denna gång md slutdestination Innsbruck. Dessvärre skulle vi inte ha mer tid än till kvällen på oss men gjorde vårt bästa för att få ut så mycket som möjligt av dagen.

Vi begav oss direkt från tåget till linbanan som skulle ta oss upp på en av alptopparna, hela 2256 meter över havet. Ett måste om man är i Innsbruck, utsikten är mer än fantastisk, snarare sagolik och det finns mängder av spår både för hiking, mountain bike och skidor. Halvvägs upp finns dessutom en restaurang där du kan njuta av Innsbruck dalen till en öl, kopp kaffe eller lunch. Jag har inte vågat kika på priserna men jag kan tänka mig att de är lika hisnande som utsikten!!

yQ_NVyl-8PLrpsXqvqgaS-9x53UuBSRaslrbtDOnwA0,lVxO5YCyhFoOqvbNOe6fCkZI4Lz1xAjeRS1Gw95cvEY.jpg
Linbanevagnen. Foto: Johnny Priore
IzPdoFAEAHpJWViNHH4MUVd_1XLE954SzzQFLd2jXSA,fXBbdkl1iqLFaD01NmOSWooMGD8WN9-fzWlYG8DBE4Y,qt8qJDPL5n-B1wsdjTsEOkzEfFFuqPnltIwZPk5hjTc.jpg
Linbanan inifrån. Med Bonita och Annemieke. Foto: Johnny Priore.
GbO3JPBighBDiqlYLil61afxyuPdsTfzVf8fgEGK4pw,mltuJrVqVzE4Yy4dtrcR7u3AZM1f0TfQTYMkIbWJcIQ.jpg
Fotografen tyckte det var lite kallt på toppen.
z1cjg-uudhJGBwOx450h61VDyLvC0W70rAVlXDBkJNA,SUQshPPKWR5XQY12F_rKwSI0gu4s55ep5k8xv1Q1Nwk.jpg
Men lika glad för det var jag!! =) Foto: Johnny Priore.
Vq-Egq2c1FefTmyyq0drvLeXmqwuAPlE6XeWZkRiJdw,epnqGz6wzct_o1lSnTZNIy6gkDklKgj1MBU4xoqwjPg,vn55qiOzboLvDFSYx_kgrEDVkPC1tscsGcJk1jPTBwY.jpg
Steven - gängets proffsposare! Foto: Johnny Priore.

Därefter inväntade vi middagen på restaurang Weinhaus Happ med en kaffe längs åpromenaden.

Precis som i Bryssel hade vi turen med oss även när vi kom till Innsbruck då vi lyckades med bedriften att gå rakt in i VM-kvalet i sportklättring, alltså klättring på klättervägg. Det var både roligt och spännande att se hur det gick till och hur de kunde svinga sig från avsats till avsats!

Vl_gO2vVYe51GSZ-4WxtACrzCDJm8xe-JtAXssGzlJA,-VTKsLUXtXi8-WjJuT5_q7vv9xhYOtNoMYHFMKlJMfo.jpg
En vacker utsikt längs åpromenaden. Med alptoppen vi just kommit ner ifrån i bakgrunden. Foto: Johnny Priore.
F5PqpdwhmgimSC4TMo-Vz8CVLYV1pV74UpxfpS57yNk,FYARCSZ7vecMww-IDDFZJgrtct4z-B9QSWAGg8aUcLE,J_J1OynXOIsgjlKtO0WH1oUtUpm2sn22UDMyAqVFDQs,0234dNIoyEx4TdS5YeYvCWm680nbCGbM4ud_7XTEBTg.jpg
Exteriören på restaurang Weinhaus Happ med fantastisk strudel. Foto: Johnny Priore.

När det äntligen var dags för middag kunde vi inte motstå frestelsen att än en gång beställa schnitzel så schnitzel fick det bli med en smakrik pepparsås och en sallad med hjortprosciutto. Som efterrätt beställde vi naturligtvis in en strudel med färskost som var alldeles utomordentligt fantastisk. Den bästa jag ätit någonsin, även om min strudelerfarenhet är något begränsad.

Ett glas Prosecco till det, något jag inte fått sedan vi lämnat Italien, så jag var glad!! =)

Här finns en ganska behändlig interaktiv karta över Innsbruck med det mesta du kan tänkas behöva veta..

2015-05-21 15:40 Kommentera
Kategori: Naturupplevelser, Resetips

Sofia Sofroniadou

Sofia är journalist och mediaproducent och har arbetat på flera av Sveriges stora mediehus. På Vagabond.se driver Sofia Weekendbloggen där hon tipsar om sina favoriter på hemmaplan och runt om i världen och i resemagasinet Vagabond dyker hon upp som frilansskribent. Själv beskriver hon sig som en rastlös och ojordad tänkare och bjuder gärna sin omgivning på ett gott skratt!

Blogroll

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842