Artiklar

Skribent: Emmy Lennevald


Nya Zeeland - roadtrip i äventyrens land
Nya Zeeland - roadtrip i äventyrens land
Nya Zeeland är stupande berg och djupa fjordar, vidsträckta stränder och världens skönaste folk. Följ med på en resa från norr till söder, från själarnas avstampsplats till sandflugornas paradis.
Härliga surfupplevelser på Nya Zeeland
Härliga surfupplevelser på Nya Zeeland
Äventyrslandet Nya Zeeland är ett bra resmål även för surfare. Här är tre av landets finaste surfupplevelser.
3 vackra vandringar på Nya Zeeland
3 vackra vandringar på Nya Zeeland
Vagabond listar Nya Zeelands tre bästa vandringsleder.
5 händelser du inte får missa på Nya Zeeland
5 händelser du inte får missa på Nya Zeeland
Vagabond listar fem roliga, udda och vansinniga händelser på Nya Zeeland.
48 timmar i Verona
48 timmar i Verona
Allt i Verona handlar om Romeo och Julia – från sevärdheter till drinkar, pizzor och grytlappar. Det är en romantikens stad, om än något kommersialiserad. Men trots filminspelningar och ortsbor som gör lysande affärer på att mjölka ur turisterna varenda cent kvarstår faktum – Verona är vansinnigt vackert. Ingen kan protestera mot det när mörkret sänker sig över den romerska arenan och tusentals stearinljus tänds till tonerna av en begynnande opera.
48 timmar i Turin
48 timmar i Turin
"Turin är inte bara Fiat." Efter två dagar slutar jag räkna antalet gånger jag har fått höra den frasen. Men det stämmer. Staden har tillbringat mycket tid och kraft på att få påståendet att bli sant och få turisterna att strömma till. Nu börjar folk förstå. I Turin kan man besöka ett underbart filmmuseum, festa vid Murazzin och äta glass som gör vem som helst svag i knäna. Genom staden flyter floden Po, Turins turkosgrumliga och svalkande nerv.
48 timmar i Milano
48 timmar i Milano
M-et i Milano står för mode. Milano är en stad så fundamentalt förknippad med design och mode att resten kommer i skymundan. Vissa påstår att staden inte ens är värd ett besök jämfört med andra platser i Italien. De kan aldrig ha strövat omkring på kyrkogården Cimitero Monumentale eller gått längs Naviglio Grande i skymningsljuset. I centrum av allt detta står den magnifika katedralen Il Duomo som blivit en symbol för hela Milano.
Moderiktiga Milano
Moderiktiga Milano
Modestaden Milano är som en catwalk. En uppvisning i det vackra, excentriska, egendomliga och minimalistiska. Men under den stilrena ytan gör folk sådant som folk gör mest – äter panini och buggar till gammeldisko.
Endast husdjur på nytt flygbolag
Nu kan katter flyga. Det är det amerikanska flygbolaget Pet Airlines som har specialiserat sig på att flyga husdjur mellan olika städer i USA. Husse och matte är inte välkomna på planet, utan får hämta upp sin ögonsten vid slutdestinationen.

Filtrering

Kategori
Tagg


Skribent