Annons
Annons

På det nyöppnade hotellet Draken möter filmhistoria framtiden. Dessutom unik utsikt över Göteborgs takåsar. Foto: Draken

Nyhet

Göteborgs högsta hotell har slagit upp portarna

34 våningar högt, över 400 hotellrum, restauranger, livemusik, bibliotek och ett spa. Nyöppnade Hotell Draken är Göteborgs senaste snackis!

Text: Karin Wimark • 2023-10-13 Uppdaterad 2023-11-21

Mitt på Järntorget har Göteborgs häftigaste hotell rest sig. Den 34 våningar höga byggnaden bjuder på hissnande utsikt över hela staden och siktar på att bli en ny mötesplats för såväl lokalbor som Göteborgsbesökare. Hotellets 474 hotellrum bär på en varm känsla med en industriell inredning där hotellets genomgående tema av filmhistoria tydligt både syns och känns.

Stor lobby i guldfärg med lampor som hänger från taket.
Draken ligger på Järntorget som är ett av de mest dynamiska områdena i hela Göteborgs stad.
En skulptur med formen av en drake hänger ner från taket.
Glamourös, unik och överraskande inredning på hotellet.

Med biograf och bibliotek

Den K-märkta biografen Draken och nöjespalatset Vågen har bevarats i hjärtat av hotellet, där filmhistoria möter framtiden i en ny kostym. Utöver Living Room-baren, där gästerna kan avnjuta en drink till liveunderhållning, har Hotel Draken ett bibliotek med bekväma soffgrupper och höga bokhyllor fyllda med välkänd litteratur. Här kan gästerna slå sig ned med något gott att dricka och avnjuta filmmusik på vinyl.

– Många som kommer till Göteborg missar den här delen av stan, nu känns det som att vi på Hotel Draken är med och öppnar ögonen hos folk för det som kanske är stadens själ. Och vi jobbar stenhårt som bolag med att slå hål på myten om att hotell endast är för hotellets boende gäster. Hotellen är minst lika mycket ett ställe för de som bor på orten, en mötesplats, en kulturscen samt ett unikt utbud av dryck och mat. Draken är Göteborgarnas hotell, säger Hotelldirektör Martin Wiholm.

Rosa, rött och lilafärgad salong.
Clarion Hotel Draken är en plats för nöje, smaker och nya möten.

Panoramavy från restaurangen

Nu är även bordsbokningen öppen till Brasserie Draken. Restaurangen bjuder på imponerande utsikt över staden och hamninloppet med panoramafönster 104 meter upp i luften. Köket har inspirerats av de franska brasserierna och serverar kreativa rätter på västkustens råvaror. En trappa upp finns en rooftop-bar med läcker cocktailmeny. På hotellet ligger också havsbistron Heurlins med den OS-vinnande konditorn Patrik Fredriksson i spetsen.

Rund bord i matsal med panoramafönster.
Bästa utsikt över Göteborgs takåsar och hamninlopp.
Tallrik med pilgrimsmussla.
Njut av måltider där Västkusten möter Frankrike.

Läs också:

Göteborgs bästa kaffe – barer, rosterier och kaféer

8 hotell i Göteborg – från lyxig dekadens till barnvänligt


Text: Karin Wimark • 2023-10-13
NyhetRestipsSverigeHotellWeekendresa

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen