• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Här är årets 10 mest lästa artiklar 2017

  2018 är här och det är dags att summera det föregående året. Vandringar, Albanien och exotiska destinationer var några av ämnena som lockade våra läsare mest under 2017. Om du skulle ha missat några av dessa artiklar får du därför en chans till!

  1. Världens bästa vandringar – 15 enastående leder att vandra innan du dör

  Vandring ligger Vagabonds redaktion extra varmt om hjärtat, och tydligen klappar hjärtat starkt för reseformen även hos er läsare. Här listar vi 15 fantastiska vandringsresor – från Tour du Mont Blanc i Franrike till vinodlingar och kustvandring i italienska Cinque Terre. 

  Foto: Fotolia

  2. Årets 25 bästa resmål 2017

  Sveriges mest beresta redaktion korade destinationerna som var extra heta under 2017. Bland annat tipsade vi om tehus i Iran och paradisöar i Filippinerna. 

  Foto: Fotolia.

  3. Kan du klara det här jättelätta geografi-quizet? 

  Att våra läsare är vetgiriga och gillar frågesport har vi fått klart för oss. Under året publicerade vi ett antal quiz där ni fick testa era kunskaper om resande och allt som hör till. Det som var mest populärt var ett geografi-quiz där vi till exempel utmanade er att lokalisera Österrike på en karta. Superlätt, eller hur? Vi kan avslöja att det bara är 35,5 % som fått alla rätt hittills... 

  4. Därför måste fönsterluckorna i planet vara uppe när man landar och lyfter

  Ni har kanske undrat, eller så har ni inte det. Svaret, som gavs i i en tråd på internetforumet Quora, har i alla fall med att göra med säkerhet. 

  Foto: Istock.

  5. Fem häpnadsväckande vandringsstigar som kommer att göra dig knäsvag

  Om vi inte kunde ana det tidigare så förstod vi det nu – våra läsare älskar vandringsresor! Och vad finns inte att älska? I denna artikel fokuserade vi på lederna som tar vandraren till utsikter som får det att suga till lite extra i magen.

  Foto: Istock.

  6. Ryanair stramar åt reglerna för handbagage

  Lågprisbolaget tröttnade på folk som tog med sig för stora bagage och problem med överfyllda bagagehyllor, som man påstod orsakade förseningar. Därför ändrade man reglerna i början av november. 

  Foto: Istock.

  7. Albaniens vackraste platser

  Från gröna alptoppar och turkosa färskvattenfloder i norr till sköna saltstänkta stränder på rivieran i söder. Albanien är en vit fläck för många – men börjar upptäckas av allt fler. Vi guidade till 13 intressanta platser att besöka om du reser hit.

  Foto: Istock.

  8. Så blir du vilseledd av bokningssajternas marknadsföring

  Bokningssajter luras med falska rabatter och priser på hotell som inte finns. Det framkom av en granskning av EU-kommissionen. 

  Foto: Vagabond

  9. 15 av världens minst besökta länder

  Idag är det svårt att hitta platser där få andra turister har varit. Men det finns ställen där möjligheterna är större. I denna artikel listades några världens länder som är säkra att besöka, men som få besöker.  

  Foto: Istock

  10. Guide: 28 tips för en lyckad weekend i Belgrad

  Härliga Belgrad bjuder på musik, god mat och fest – utan att lämna ett alltför stort hål i plånboken. Vi gav våra bästa tips på vad du behöver veta innan du reser hit. 

  Foto: istock

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!