• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Det här är värsta turistfällan

  Köpenhamn är en riktigt kul och fin stad där det finns massor att se och göra. Synd bara att man från besöksnäringen fokuserat på en av världens mest överskattade turistattraktioner.

  Det här är värsta turistfällan
  Foto: Avda-berlin Creative Commons

  Att ta sig tid och titta på skulpturen Den lille havfrue på Langelinie i Köpenhamn är något man bara gör en gång. Känslan av att ha blivit rejält lurad är det som snurrar i ens huvuden när man står och beskådar den rätt taffliga lilla skulpturen i en av Köpenhamns minst trevliga kvarter. Dessutom så är havsfrun placerad så nära land att all känsla av hav, frihet och HC Andersens fantastiska sagoberättelse totalt går om intet. Det är inte konstigt att det i Köpenhamn blivit lite av en folksport att kapa statyns huvud.

  I stället för att fastna i denna besvikelse tycker jag att ni i stället ska ta er upp till Blågårds Plads i Nörrebro. Ett riktigt häftigt torg fullt med caféer, affärer och barer. Det roliga med det här stället är att halva torget består av 1800-tals arkitektur och den andra halvan av miljonprogramsarkitektur från 70- och 80-talet. Det ger en väldig dynamik i folklivet som jag inte hittat någon annanstans i Köpenhamn.

  Knata omkring på Blågårds Plads här.

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!