Tågresor

Leksakståg
Nyhet

Tågresa på lista över “Årets julklapp” – här är oddsen

Skippa plastiga och oönskade saker som bara hamnar i garderoben, i närmaste second hand-butik eller sophög. En tågresa borde bli årets julklapp – tycker vi på Vagabond!

Nyhet

Nattåget Norrland släpper julbiljetter och utökar trafiken från Karlstad

Vy Tåg utökar sin trafik, och öppnar möjligheten för värmlänningar att åka från Karlstad till Norrbottens fjällvärld på en biljett.

Nyhet

SJ ska återstarta tågtrafiken till Oslo

SJ kommer att trafikera Stockholm – Oslo igen med start den 12 december.

Nyhet

Snabbtåg till Köpenhamn börjar rulla 13 september

SJ ska börja köra två till tre snabbtåg dagligen i varje riktning mellan Stockholm och Köpenhamn med start den 13 september. Under hösten kommer trafiken successivt att öka.

Nyhet

SJ börjar köra nattåg mellan Stockholm och Hamburg

Snart blir SJ EuroNight verklighet! Trafikverket meddelar idag att SJ vunnit upphandlingen om nattågstrafik mellan Stockholm och Hamburg. De nya nattågen kommer börja rulla under hösten 2022.

Europa

Hur gör man för att ta tåget ut i Europa?

Ta tåget till kontinenten. Javisst, men hur bokar jag biljetter och vilka tåg ska jag ta? I senaste avsnittet av Vagabonds podcast försöker tågresefantasten Per J Andersson besvara frågan tillsammans med Anton Trollbäck från All Aboard och Maria Unde Westerberg från Railtic, två nya tågbokningsresebyråer.

Italien

Cinque Terre – tåg, vin & vandring

Lågsäsong är bästa tiden för att besöka Cinque Terre, det älskade italienska världsarvet som blivit lite för populärt för sitt eget bästa. Vi drog på oss vandringskängorna och hoppade på tåget!

Nyhet

Sommarens tågluffarkort för Norrtåg och Inlandsbanan är här

Sugen på en tågluff genom Sveriges nordligare delar i sommar? Inlandsbanan och Norrtåg släpper nu sitt gemensamma tågluffarkort vilket innebär att du totalt kan uppleva 250 mil svensk järnväg – från Kristinehamn i söder till Kiruna i norr.

Nyhet

Nu kan du boka tåg till utlandet via SJ

Vi har tidigare skrivit om SJ:s planer på en tjänst för den som vill kunna boka tågbiljetter från Sverige till övriga Europa. Igår, onsdagen den 2 juni, lanserades sidan! "Snabbaste tågförbindelsen till det bästa priset" lovar SJ.

Nyhet

SJ lanserar sommarens tågluffarkort – nu med fler valmöjligheter

Inför sommaren 2020 lanserade SJ ett tågluffarkort för den som ville resa fritt med tåg i Sverige. I sommar är kortet tillbaka – nu med möjligheten att välja om du vill vara ute i 7, 15 eller 30 dagar.

Scroll to Top