Nyhet

Snabbtåg till Köpenhamn börjar rulla 13 september

SJ ska börja köra två till tre snabbtåg dagligen i varje riktning mellan Stockholm och Köpenhamn med start den 13 september. Under hösten kommer trafiken successivt att öka.

Nyhet

SJ börjar köra nattåg mellan Stockholm och Hamburg

Snart blir SJ EuroNight verklighet! Trafikverket meddelar idag att SJ vunnit upphandlingen om nattågstrafik mellan Stockholm och Hamburg. De nya nattågen kommer börja rulla under hösten 2022.

Europa

Hur gör man för att ta tåget ut i Europa?

Ta tåget till kontinenten. Javisst, men hur bokar jag biljetter och vilka tåg ska jag ta? I senaste avsnittet av Vagabonds podcast försöker tågresefantasten Per J Andersson besvara frågan tillsammans med Anton Trollbäck från All Aboard och Maria Unde Westerberg från Railtic, två nya tågbokningsresebyråer.

Italien

Cinque Terre – tåg, vin & vandring

Lågsäsong är bästa tiden för att besöka Cinque Terre, det älskade italienska världsarvet som blivit lite för populärt för sitt eget bästa. Vi drog på oss vandringskängorna och hoppade på tåget!

Nyhet

Sommarens tågluffarkort för Norrtåg och Inlandsbanan är här

Sugen på en tågluff genom Sveriges nordligare delar i sommar? Inlandsbanan och Norrtåg släpper nu sitt gemensamma tågluffarkort vilket innebär att du totalt kan uppleva 250 mil svensk järnväg – från Kristinehamn i söder till Kiruna i norr.

Nyhet

Nu kan du boka tåg till utlandet via SJ

Vi har tidigare skrivit om SJ:s planer på en tjänst för den som vill kunna boka tågbiljetter från Sverige till övriga Europa. Igår, onsdagen den 2 juni, lanserades sidan! "Snabbaste tågförbindelsen till det bästa priset" lovar SJ.

Nyhet

SJ lanserar sommarens tågluffarkort – nu med fler valmöjligheter

Inför sommaren 2020 lanserade SJ ett tågluffarkort för den som ville resa fritt med tåg i Sverige. I sommar är kortet tillbaka – nu med möjligheten att välja om du vill vara ute i 7, 15 eller 30 dagar.

Djibouti

Snabbtåg från Etiopien till Djibouti – på räls över Afrikas horn

En ny tåglinje mellan Etiopiens huvudstad Addis Abeba och det mindre besökta landet Djibouti vid Indiska oceanens kust erbjuder resenärer att uppleva en okänd del av Afrika. Vagabonds Marcus Westberg klev ombord.

Nyhet

Så vill EU göra det enklare att boka europeiska tåg

Det är enklare och billigare att boka en flyg- än en tågbiljett för en resa ut i Europa. Det vill EU ändra på. Målet är ett gemensamt bokningssystem för alla europeiska tåg. Nu har man tagit ett steg närmare den visionen.

USA

Chicagoexpressen – med tåg från New York till Chicago

Vi hoppar på det legendariska tåget som tar oss från en världsmetropol till en annan. Från Manhattan hela vägen till Michigansjöns strand.

Scroll to Top