• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 10 smarta prylar som gör ditt liv lättare på resan

  Att resa kan vara jobbigt. Men med rätt utrustning kan det bli betydligt enklare. Vi har vaskat fram några smarta uppfinningar som gör själva resandet till ett rent nöje.

  1. Vagn och resväska i ett

  Hur smart var inte den här uppfinningen? Något för alla småbarnsföräldrar som försöker släpa på både vagn, barn och bagage genom säkerhetskontroller och gater. Resestolen "Ride on" fäster man direkt på kabinväskan med två spännband och går att fälla ihop när den inte används. Nackkudden kan fällas ner och bli ett praktiskt bord. Inte förvånande att stolen är uppfunnen av en flygvärdinna – och mamma. Från rideoncarryon.com.

   

  Resekudde

  2. Mångsidig kudde

  "TravelPillow" är både en mjuk och skön reskudde och ett smart ställ för läsplattor. När du vilat klart kan du ställa ner läsplattan i kuddens ficka och titta på dina favoritfilmer. Slitstarkt material som går att tvätta i 30 grader om det skulle bli smutsigt. Designad av svenske Harald Hynell. Från Bosign.

   

  Sleepphones

  3. Inbyggda lurar

  Har du försökt sova med ett par hörlurar på så vet du att det inte alltid går sådär jättebra. Det här pannbandet som är utvecklat av en läkare, kan användas som ögonmask och har ett par inbyggda högtalare som går att ansluta till mobilen, ipads, mp3-spelare med mera. Kanske inte det snyggaste på marknaden men troligtvis det skönaste. Finns bland annat på coolstuff.se

   

  Ryggsäck med solenergi

  4. Laddningsbara ryggsäckar

  Friluftsmänniskor behöver inte oroa sig för att batterierna ska ladda ur om man har den här ryggsäcken "GoPax Pro" med inbyggd solenergi. Den laddar alltifrån kamera, mobiltelefon, ipads, GPS-enheter med mera. Från Solar-gear.com.

   

  Puddeltons

  5. Hopfällbara stövlar

  Ska du åka till Irland eller annat regnigt ställe men tycker att stövlarna tar för mycket plats i bagaget? Testa ett par hopfällbara! Ett par "Puddeltons" viker man enkelt ihop i en liten påse som sparar väldigt mycket utrymme i packningen. Mudden högst upp ser till att stöveln är helt vattentät. Finns i en mängd olika färger och mönster. Från Puddletons.

   

  Skopåse

  6. Ordning på skorna

  Svårt att hitta rätt skor i väskan? Sortera dem i de här smarta påsarna och håll ordning på klackar, sneakers, kängor med mera. Påsarna är av bomull och nylon och går att tvätta. Från Shoesonthefly.com.

   

  VAttenlaska

  7. Renande vatten

  Det kan vara svårt att hitta drickbart kranvatten på resan. Med den flexibla flaskan "Vapur Mikro" slipper man köpevatten eftersom flaskan har ett mikrofilter som sägs avlägsna 99,9 procent av alla vattenburna bakterier som salmonella, kolera och E.Coli till exempel. Materialet gör den också lättare och smidigare att packa ned i väskan. Från Vapur.

   

  Portabelt gym

  8. Portabelt gym

  För den som har svårt att hålla sig borta från träningen även under resan finns det här portabla kitet med träningsredskap i miniformat. Kapseln innehåller allt du behöver för att göra mer än 250 övningar som innefattar både styrka, kondition och stretch. Från Fitkit. 

   

  9. Dela batteriet

  Dela med sig ska man göra. Medden här smarta lilla sladden kan du dela med dig av ditt mobilbatteri till en kompis telefon, eller vice versa om du själv har lågt batteri. Sladden låter dig ta ström från en Androidtelefon och dela med dig till en annan Androidtelefon alternativt till en iPhone med lightningkontakt, iPhone 5 eller senare. Från Smarta saker

   

  10. Sladdlöst hårfix

  Bär med dig din personliga hårstylist i bilen, på flygplatsen eller till hotellrummet. Den här superlätta och sladdlösa tången kan både släta och locka testerna. En uppladdning håller i flera dagar. Levereras med en termisk påse samt vägg- och billaddare. Från Farouk.com.

   

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!