• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Kvinnliga turister undviker Indien

  Turismen till Indien har minskat med en fjärdedel efter våldtäktsdåden i december 2012. Majoriteten av avbokningarna görs av kvinnor oroliga för sin säkerhet.

  Kvinnliga turister undviker Indien

  Efter Indiens uppmärksammade våldtäktskandaler i december förra året har antal turister minskat med hela 25 procent på tre månader. Detta meddelade ASSOCHAM Social Development Foundation (ASDF) efter att ha utfört en studie där 1 200 olika resebolag deltog. Kvinnliga resenärer från Kanada, USA, Storbritannien och Australien är de som står för majoriteten av avbokningarna. Anledningen tros vara säkerhetsskäl.

  – Industrin har framförallt påverkats på grund av den minskade säkerheten. Utländska turister väjer andra asiatiska länder som Malaysia, Indonesien, Thailand, Filippinerna och Vietnam istället. Dessutom späs situationen ytterligare på av att olika länder rekommenderar sina innevånare ska vara försiktiga om de ska till Indien och vissa till och med avråder från resor hit, säger ASSOCHAMs general sekreterate D S Rawant.

  Det är framförallt de stora städerna som New Delhi, Chennai, Bangalore och Mumbai som drabbats av de minskade turistströmmarna. Enligt det indiska turistministeriet besökte cirka 6,6 miljoner internationella turister Indien under 2012.

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!