• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Sveriges bästa reseinfluencers utsedda

  Behöver du flera inspirerande källor till resedrömmarna? Här är några av Sveriges bästa influencers med fokus på resor just nu.

  Sveriges bästa reseinfluencers utsedda
  Foto: Istock

  I onsdags gick Momondo Open World Awards i Sverige av stapeln för första gången. Med pompa och ståt korades det gångna årets mest inspirerande reseprofiler. 

  Tävlingen skapades på initiativ av hotell- och resesöksajten momondo.se för att fira de influencers som inspirerar till att upptäcka mer genom resande och öka förståelsen för andra kulturer.

  Galan firades på Skyddsrummet i Stockholm.

  – Vi är mycket stolta över att ha skapat ett forum som lyfter både nya och etablerade inspiratörer. Vi har en stark tro på att resande bidrar till en öppnare värld och vill därför hylla dessa engagerade människors hårda arbete för att bidra till denna vision, säger Carl Sundberg, svensk talesperson på Momondo.

  Jurymedlemmen Harald Broström, Sandy Stadelman och Alice Törne som kammade hem ett pris i kategorin video.

  Totalt åtta vinnare utsågs i kategorierna blogg, fotografi, video och Open World med hjälp av en jury. Bland jurymedlemmarna som bestod av reseprofiler i branschen fanns bland annat Vagabonds redaktör Johanna Jackson samt Instagramstjärnorna Alexander Waltner och Christine Wedberg som står bakom kontona Swedish Nomad och Alien Chris. Värd var Sandy Stadelman som bland annat driver en framgångsrik Youtubekanal. 

  Här är alla vinnare:

  Årets blogg
  Inlägg: Lydias Planet
  Samlat arbete: Discovering the planet

  Årets fotografi
  Inlägg: Ola Cedell
  Samlat arbete: Everyday Explorers

  Årets video
  Inlägg: Where is Alice
  Samlat arbete: LifeInMotion

  Open World
  Inlägg: pwgfreestyle 
  Samlat arbete: Finally Lost

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!