• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Resepodd: Grekisk öluff

  Greklands skärgård är ett mikrokosmos av öar. Vagabonds Per J Andersson träffade Janne Eklund, redaktör för sajten Kalimera.nu, för ett samtal om favoritöar och känslan av Grekland.

  Resepodd: Grekisk öluff
  Grekland, öluff, öar

  Foto: Thinkstock

  Kalimera är Sverigest främsta forum för Greklandsresenärer. I 18 år har Janne Eklund varit värd för sajten som försöker tillfredsställa alla Greklandssugna svenskar.

  Kalimera startade som ett hobbyprojekt våren 1997, och har allt sedan dess utvecklats till en greklandsportal av hög kvalitet. Idag är Kalimera Skandinaviens i särklass största webbplats om Grekland och den grekiska övärlden och den självklara samlingsplatsen för många greklandsresenärer. I juni 2014 hade Kalimera 115 982 unika besökare.

  Janne Eklund, som bor i Karlskrona, reste till Grekland första gången 1979 och har allt sedan dess varit landet trogen.

  Genom åren har det blivit runt 60 resor till Grekland, under tiden har Janne och hans fru Camilla hunnit med att besöka 65 öar. Senaste resan gick till Santorini, Folegandros, Antiparos, Paros, Amorgos, Donoussa, Koufonissi, Schinoussa, Iraklia och Naxos.

  I det här avsnittet av Resepodden pratar Vagabonds redaktör Per J Andersson, också han Greklandsfrälst öluffare, med Janne Eklund om sina och Jannes favoriter i den grekiska övärlden.

  Nu åker vi! Häng med!

  Kolla in Kalimera

  Kalimera.nu

  Fler resepoddar:

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!