Borta Bra-bloggen

Röd himmel över Bangkok – och andra takbarer

2013-04-05 08:16 1 kommentar

Red-Sky-Bangkok_1000px.jpg
Red Sky på 55:e våningen i Centara Grand Hotel är av Bangkoks läckraste takbarer, men var oväntat folktom när Göran var där.

Bangkok och takbarer hör liksom ihop. Stan radar upp fler luftiga lägen för en drink än de flesta andra världsmetropoler.

Ni har säkert sett bilderna på Skybar at Sirocco, världens högst belägna takbar som klänger sig fast på 63:e våningen på hotellet Lebua. För några år sedan var bilderna med i varenda resetidning i landet – med rätta. Det är, utan tvekan, den läckraste plats jag druckit en öl på.

Lebua har, tydligen, blivit för
populärt för sitt eget bästa. Tveksamma uppföljarfilmen The Hangover II utspelades ju i Bangkok och bland annat på just den takbaren, vilket fått turistmassorna att flockas. När jag läste det, på resa i Bangkok för tre veckor sedan, började jag se mig om efter annat och fastnade för Red Sky.

Red Sky ligger på 55:e våningen i Centara Grand, hotellet som sitter ihop med den gigantiska shoppinggallerian Central Plaza. Jag tog en taxi dit vid 18-tiden en fredag och ställde in mig på köer och trängsel.

Vad jag fick var en höghöjdsdrink i ensamhet, snudd på. Takbaren löper 360 grader runt byggnaden, med sittkuddar i alla väderstreck, och vi var kanske tio personer som gapade över solnedgång, utsikt och dyr drink.

Kanske är det läget som gör det. Till skillnad från, exempelvis Lebuas skybar och flera andra, har Red Sky inte utsikt över floden. Kanske. Men det är knappast något du tänker på när dag blir till kväll och skyskraporna börjar glittra.

En annan nyfunnen takbarsfavorit i Bangkok är lilla Kasara Lounge på hotellet Anantara Sathorn. Lugnt och stilla, inte alltför många sittplatser utomhus, och "bara" på 37:e våningen. Men väldigt bra ändå.

2013-04-05 08:16 1 kommentar

Anonym 1904022506

Göran är resejournalist, redaktör och fuskar i foto. Han gillar mazariner, New York, Asien, Grekland och fönsterplats. Göran frilansar för Vagabond och bloggar även på BortaBra.se. Nya prylar, appar och att lägga timmar på nätet i jakt på billiga resor är främsta tidsfördriv. Mäktigaste reseupplevelsen hittills fick han i Antarktis. Bästa ännu inte gjorda resan är vandring i Nepal. Eller cykel i Champagne. Eller kanske en rundresa i Burma.

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206