Borta Bra-bloggen

Reseporr från Rio

2013-09-11 10:23 Kommentera

Rio de Janeiro har stått på min reseönskelista sedan jag kunde öppna en kartbok. Förra veckan redigerade jag ett kapitel om Rio till ett bokprojekt jag just nu arbetar på tillsammans med Vagabond.

Exakt vad boken handlar om kan jag inte avslöja riktigt än. Men kapitlet var skrivet av Henrik Brandão Jönsson, svensk journalist som bott i Rio i mer än tio år, och texten gav undertecknad redaktör svår reseklåda.

Om det inte hade varit för de två små familjemedlemmarna som tultar runt bakom ryggen på mig just nu, hade jag banne mig bokat en flygbiljett på studs.

Och så idag dyker den här videon upp. En time lapse-film på fyra minuter som gör det jäkligt svårt att tänka på något annat än sockertoppar, vita stränder och jesusstatyer. Ren reseporr från Brasilien.

Klicka upp i fullskärm och bli bländad av staden som kommer att vara på allas läppar de närmaste åren, tack vare fotbolls-VM 2014 och sommar-OS 2016. Och för att det är en av världens vackraste städer.

2013-09-11 10:23 Kommentera

Anonym 1904022506

Göran är resejournalist, redaktör och fuskar i foto. Han gillar mazariner, New York, Asien, Grekland och fönsterplats. Göran frilansar för Vagabond och bloggar även på BortaBra.se. Nya prylar, appar och att lägga timmar på nätet i jakt på billiga resor är främsta tidsfördriv. Mäktigaste reseupplevelsen hittills fick han i Antarktis. Bästa ännu inte gjorda resan är vandring i Nepal. Eller cykel i Champagne. Eller kanske en rundresa i Burma.

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206