Sydamerikabloggen

Plugga spanska i Buenos Aires

2015-03-24 23:05 6 kommentarer
Kategori: Argentina, Buenos Aires

JuliaBsAs1 074.jpg

Jag fick i förra inlägget följande kommentar som jag härmed tänkte svara på. Jag själv började ju min resa med språkstudier i Buenos Aires, så det vill jag såklart rekommendera till alla!

Hej Julia!
Jag är i tagen att boka en språkresa, 3 månader, september-december 2015 och tittar väldigt mycket på just Buenos Aires. Jag är ute efter både en avslappnad stämning men såklart också lite utflykter och fest. Detta är ju en riktigt stor stad, men finns det en "mysfaktor" här? Känner man sig lätt vilse eller kommer man snabbt in i staden och dess rytm? Är det kanske en alldeles för stor stad att studera i? Är så vilse just nu men av det jag googlat fram så är jag vädligt nyfiken på just Buenos Aires. Eller har du tips på andra städer i Sydamerika, du som rest runt lite? Tacksam för lite svar och tips :)
Med vänlig hälsning
Julia

Julia! Jag skulle verkligen uppmuntra dig en språkresa till Buenos Aires. Staden är visserligen stor men det är lätt att hitta sina favoritställen i de olika stadsdelarna. Jag själv kom dit första gången 2008 och då pluggade jag spanska på skolan Coined International. Studierna var uppdelade till fyra timmar om dagen, så jag hade mycket tid till att upptäcka staden, lära känna människor och festa. Jag bodde på en resident mitt i smeten tillsammans med andra studenter, med eget rum och delat kök och badrum och det fungerade finemang, andra bodde inneboende hos lokala familjer. Språkträning fick jag mest efteråt när jag reste runt på kontinenten och tvingades öva. I Buenos Aires, med de andra studenterna, pratade jag mest engelska. Men med lite vilja och övning är spanska ett rätt så lätt språk att lära sig.

Många jag möter och känner gillar alla Buenos Aires och många stadsdelar har sin egen atmosfär, och trots att det är mycket trafik och en riktig metropol tycker jag att det absolut finns en mysfaktor. Lokalborna äter gärna ute sent, fikar och hänger i parker, så på så vis är det även en levande stad. September-december är även en fin period då våren övergår till sommar, och det är varmt men inte för varmt.

Varje större stad och turistig ort i Sydamerika har språkskolor för turister som reser runt och vill lära sig spanska, så om du vill studera spanska på olika orter, eller i olika länder, går det absolut att kombinera. Vad jag skulle rekommendera i övrigt, beror helt på dina intressen,det finns något för alla.

Så summan av kardemumman. Jag tycker verkligen att du ska åka och plugga spanska i Buenos Aires. Du kommer välkomnas av en häftig stad, varm och levande, och med ett gigantiskt kulturutbud att upptäcka för den nyfikne.

Om du är intresserad av mina övriga resor i Sydamerika, gå helt enkelt tillbaka i arkivet, då det mesta finns där, från Bolivia, Peru, Ecuador och Colombia, till Brasilien och andra platser i Argentina.

Återkom gärna om du har fler frågor och stort lycka till!

JuliaBsAs1 007.jpg
2008 bodde jag precis vid Plaza del Congreso
JuliaBsAs1 081.jpg
Med denna utsikt från balkongen

2015-03-24 23:05 6 kommentarer
Kategori: Argentina, Buenos Aires

Julia Tengblad Söder

Första gången jag var i Sydamerika hade jag en 6 månaders flängig resa överallt med korta intensiva romanser med platser jag inte visste existerade. Andra gången hade jag en lugn stabil relation med Staden med ett gigantiskt S. Buenos Aires. Tredje gången praktiserade jag tre månader i Ecuador följt av resor till Colombia och Buenos Aires. Upptäckte nya platser och kom tillbaka till gamla favoriter. Fjärde gången var jag tillbaka i Buenos Aires. Nu är jag återigen på svensk mark men längtar ständigt dit. Läs om mina besök på plaster som är så fantastiska som de bara kan vara i allas vår (egentliga) favoritkontinent. Du kanske bara inte vet det än.

Blogroll

  • Instagram: @sydamerikabloggen

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206