Annons
Annons
Redaktionen

Redaktionen

Burma

Tur & Retur avsnitt 3: Långsamt tåg i Burma, hitta snabbt wifi och drogade barn på flyg

Karin Wallén är nyss hemkommen från en resa i Burma. Eller heter det inte Myanmar nuförtiden? Vi reder ut begreppen.

Text: Redaktionen • 2017-03-10 Uppdaterad 2021-06-23

Vi pratar även om landets billiga gatumat, långsamma men underbara tågresor, buddistiska tempel i solnedgång och den ständiga frågan om hur våra pengar ska hamna i rätt fickor.

Sara Arnald avslöjar sin vurm för teknik och kommunikation och leder oss in en djungel av digitala möjligheter. Idag finns en uppsjö av lösningar för hur du bäst kan koppla upp dig på resan – med lokala simkort, säkra vpn-program och fiffiga bärbara routers som hela familjen kan använda.

Urban Lindstedt har fyra barn och är en kär vän av svensk föräldraförsäkring. Men varför är folk så fega när det gäller att resa med barn? Vi pratar mer och mindre barnvänliga länder, hur det faktiskt kan vara skönt att ibland ha ett barn som en anledning till att sänka sina ambitioner med sightseeing, och hur betablockerare sätter ungar på plats på flyget.

Om Tur & Retur

Tur & Retur drivs av de tre erfarna resejournalisterna och Vagabondmedarbetarna Urban Lindstedt, Sara Arnald och Karin Wallén. Ibland har podden även gästbesök. 

Varje avsnitt avhandlar tre ämnen: En destination, en praktisk konsumentfråga och ett restema. Podden finns på Itunes, på Tur & Returs hemsida och på Vagabond under fliken ”Podcast”.

Tur & Retur avsnitt 2: Berlins billigaste öl och knepen för att hitta de bästa flygbiljetterna

Tur & Retur avsnitt 1: Multikulturella Malaysia, valutapanik och träning på resan


Text: Redaktionen • 2017-03-10
BurmaPodcastResa med barn

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen