• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Han flög jorden runt i lyxklass för 2 500 kronor

  Det är få som har råd att resa i första klass. Men genom ett knep kunde entreprenören och resebloggaren Sam Huang resa jorden runt i Emirates lyxiga första klass-kabiner för en spottstyver.

  Han flög jorden runt i lyxklass för 2 500 kronor
  Barerna på Emirates Airbus A380. Världens lyxigaste flygplansbar?

  Egentligen skulle Sam Huangs resa, som tog honom Singapore till New York och tillbaka igen, kosta svindlande 60 000 dollar, vilket motsvarar cirka 510 000 svenska kronor ­– tillräckligt för att köpa ett villa på landsbygden.

  Men tack vare planering, lite list och kunskap om kryphålen i olika flygbolags bonusprogram behövde Sam bara betala 300 dollar ur egen ficka – cirka 2 500 kronor.

  Resebloggaren Sam Huang ombord Emirates. 

  Knepet som gjorde att Sam kunde boka resan så pass billigt är inte helt okomplicerad men bestod i stora drag av två delar. 

  sin blogg beskriver han mer om hur det går till, men kort sagt kunde han genom att tjäna bonuspoäng på sina köp och genom att skaffa flera bonuskort och kreditkort, som ofta erbjuder bonuspoäng som välkomstbonus, betala den största delen av biljetterna på så sätt.  

  Dessutom bokade Sam hela resan från början till start men med flera uppehåll vilket också ledde till ett billigare pris än om han skulle bokat varje etapp var för sig.Totalt besökte han fem kontinenter, 11 städer och sju länder.

  Under tre veckor levde han ett jetset-liv med Hennessy och champagne i loungebarer och ostbrickor uppe bland molnen i Emirates guldkantade flygplanssviter. Inte så dåligt för 2 500 kronor!

  Så är det att flyga i första klass med Emirates Airlines 

  Gratis spa-behandlingar i väntan på boarding

  Kom du tidigt till flygplatsen? Ska du flyga i första klass finns det ju ingen vits med att se ut som om du reser i ekonomi. Emirates bjuder alla sina första klassresenärer på en gratis behandling i väntan på ombordstigningen. Slappna av med en spa-behandling eller fixa till håret hos frisören. 

  Speciell ombordstigning

  Tror du att man behöver vänta som vanligt i avgångshallen med resten av patrasket?  Inte då! Separata flygingångar och privata vänthallar är ofta standard när du är första klass-resenär. 

  Drick så mycket bubbel som du vill. Foto: Thinkstock.

  Drick så mycket bubbel som du vill. Foto: Thinkstock.

  Så mycket champagne som du kan önska

  "Det är skillnad på Moët och Dom Perignon" konstaterar Sam på sin blogg TopMiles. Och reser du i lyxklassen med Emirates så fullkomligt flödar champagnen, den bra sorten alltså. Och om Dom Perignon inte lockar så finns det ett sortiment av alkoholfria drycker i den privata mini-baren vid sittplatsen, eller så kan du sippa på ett glas av Hennessy Paradis som kostar drygt 6 000 per flaska på Systembolaget. Vill du ha en påfyllning trycker du helt enkelt på en knapp på Ipad som finns vid varje sittplats. Allt detta är naturligtvis utan kostnad.  

  När du är klar i duschen kan du återhämta energin med en ask fina praliner. Foto: Emirates Airlines.

  Duscha uppe i luften

  Känner du dig sliten efter att ha varit på resande fot och känner att du behöver skölja av dig den där distinkta doften av Poltrona Frau-läder från sittloungen? Inga problem!  Hoppa in i flygplansduschen, bygg upp ett skägg av lödder med någon av de åtta olika duschprodukterna och håll ett öga på planets resväg på LCD-skärmen medan du låter det varma vattnet mjuka upp dina muskler. Det är trots allt jobbigt att sitta för länge.

  Till frukost – spansk omelett med fruktkompott. Foto: Sam Huang.

  Finporslin och kaviar 

  Glöm mikrade lådluncher. I första klass äter du på porslin och väljer bland ett flertal varmrätter från en sjurättersmeny som tillagas av kockar på plats. Börja med några kalla snittar, fortsätt över till en sked vild kaviar som förrätt, bryt av med lite sallad innan huvudrätten och efterrätten. Eller efterrätterna i plural. Efter den traditionella desserten väntar nämligen en internationell ostbricka, lite frukt och choklad till kaffet. Skölj ned med ett gott vintagevin.  

  Gott om utrymme. Foto: Sam Huang.

  Susa sött och landa utvilad

  Trots all lyx, bubbel och guldkanter i kabinen är det ändå kanske själva sittplatsen som är det bästa med att flyga i högre klasser. Som på många andra första klass på olika flygbolag sitter du i en stol som kan fällas bak till en säng. Stäng skjutdörren ut till gången och du har en eget krypin där du kan sova ostört – vilket nästan kan göra första klass-biljetten värd pengarna med tanke på hur svårt det är att sova på ett flygplan!

  Källa: Business Insider

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!