• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Sex udda badsemestrar

  Börjar suget efter sol och bad göra sig påmint? Ta en titt på dessa garanterat alternativa baddestinationer innan du spikar den där resan till Mallis i år igen!

  Sex udda badsemestrar

  Bild 775280
  Istället för Thailand:

  1 Japan

  Tropiska stränder är kanske inte vad man förknippar med Japan, men den sydligaste delen av öriket ligger faktiskt på samma breddgrad som Hawaii. På ön Iriomote i ögruppen Yaeyama växer djungeln tät och längs stränderna är turismen fortfarande sparsam.

  Istället för Mexiko:

  2. Nicaragua

  Trots att det var länge sedan inbördeskrig och revolutioner härjade i Nicaragua har det dröjt fram tills nu innan besökarna har börjat drälla in. Centralamerikas största land har havsutsikt både mot Stilla havet och Karibiska sjön. Corn Islands på den Karibiska sidan är en av de mest upphaussade destinationerna.

  Istället för Dubai:

  3. Iran

  Ute i Persiska viken ligger öarna Kish och Qeshm – två livsviktiga oaser för iranier på flykt från det heta inlandet. Den senare riktar sig i högre grad mot budgetresenärer och har bra dykning. Enda kruxet är att män och kvinnor inte får bada tillsammans. Ingen ultimat situation om ni ska på smekmånad, alltså.

  Bild 775281
  Istället för Brasilien:

  4. Uruguay

  Uruguays riviera har många populära badorter, som eleganta Punta del Este –Buenos Aires-bornas och kändisarnas sommarbete nummer ett. Men stora delar av den strandtäckta kustremsan tigger fortfarande om uppmärksamhet. Säsongen peakar i januari, då temperaturerna är som hetast.

  Istället för Gambia:

  5. Sierra Leone

  Lilleputtnationen på den afrikanska västkusten har som många andra länder i regionen plågats av konflikter, men sedan ett par år tillbaka är läget stabilt och turismen växer sakta men säkert. Dragplåstret är den vilda naturen och de magnifika, palmkantade stränderna.

  Bild 775282
  Istället för Egypten:

  6. Libyen

  USA:s forna hatbjekt har tinat upp avsevärt de senaste åren. Numera slipar general Khadaffi hellre på pressreleaser för turistministeriet än spränger flygplan i luften. Libyen sitter på en lång medelhavskust med orörda, snorklingsvänliga stränder, och en unik kulturskatt i form av otaliga lämningar från såväl romare som greker. Okej, det tar en evighet att få visum, men den som planerar i tid …

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!