Mallorca

Restips

10 anledningar att älska Mallorca

Mallorca är så mycket mer än vidsträckta stränder och turistorter! Här är anledningarna till varför du någon gång bör åka till Mallorca.

Spanien

Tips: Mallorcas bästa stränder – 8 favoriter

Med mer än 300 stränder har Mallorca blivit något av en ikon för sol- och badsemester. Här finns en strand för alla smaker! Vi har samlat några av de bästa.

Restips

Vandra på Mallorca – 6 dagsvandringar du inte bör missa

Medelhavsklimat och storslagna vyer – det är inte svårt att förstå varför Mallorca blivit ett vandringsparadis. Förutom sol och bad bjuder ön på läckra bergmassiv och söta byar. Med hjälp av Mallorcas turistbyrå tipsar vi om några av öns vackraste vandringsleder.

Restips

Komplett guide till Mallorca – lokalbons 25 bästa tips

Vår man på Mallorca, Palmabon Pär Olsson, tipsar om sina favoriter på ön. Från mysigaste byarna till bästa dykningen!

Nyhet

Ingen mer “happy hour” på Magaluf

Nu är det slut med happy hour och all inclusive-alkohol på delar av Mallorca och Ibiza. Den spanska ögruppen har tröttnat på alkoholstinna turister och inför strängare regler.

Filippinerna

6 hotell för vego-resenärer – här både äter och sover du gott

Den gröna matvågen sprider sig inte bara i våra Instagramflöden, vinglas och kyldiskar. Allt fler hotell börjar även anpassa sig till den växande efterfrågan på vegomat. Här kommer sex hotelltips för vegisar.

Nyhet

Mallorca vill förbjuda fri sprit på all inclusive-hotell

Lokala myndigheter på de Baleariska öarna, där Ibiza och Mallorca ingår, vill sätta stopp för turisternas överdrivna supande. Nu föreslår man nya regler för all inclusive-hotell.

Nyhet

Airbnb förbjuds på spanska semesterfavoriten

Svenskarnas semesterfavorit Palma vill förhindra att staden övertas av turister. Med start i juli förbjuder man nästan alla typer av korttidsuthyrningar av privata bostäder.

Restips

Så blev Mallis ett nytt paradis för matälskare

Förr friterades det mesta i matväg för att truga charterturisterna. Idag är Mallorcas matscen mer än vad en foodie kan önska. Tänk lokalproducerad mat och vin gjort på utrotningshotade inhemska druvor.

Restips

12 tips – Mallorcas hetaste restauranger och barer

Lokalproducerad mat, inhemska druvor och skakade cocktails. Här är de hetaste restaurangerna och barerna du inte får missa i Palma med omnejd!

Scroll to Top