Danmark

Köpenhamns hetaste hotell

Ombyggt postkontor och bohemisk Bali-oas. När det kommer till design är Köpenhamn vassast i Norden. Här är fem hotell som funnit sin egen stil i den danska huvudstaden.

Frankrike

7 underskattade städer i Europa för romantisk weekend

Venedig och Paris i all ära, men låt oss lämna gamla klyschor där kärleken fungerar som reklampelare. Vilka andra städer i Europa är otroligt romantiska men underskattade? Vi listar sju favoriter där man kan njuta av platsen, mat, kultur och varandras sällskap.

Danmark

Copenhill har öppnat – åk skidor på Köpenhamns “sopbacke”

I vintras skrev Vagabond om att Copenhill snart skulle invigas – nu har den öppnat. Kolla in filmen när svenska freestyleskidåkaren Jesper Tjäder testade backen i somras.

Danmark

Nya tunnelbanan i Köpenhamn invigs snart

I åtta år har utbyggnationen av tunnelbanenätet i Köpenhamn pågått – men den 29 september är det dags för invigning av metrons nya Cityring. Tack vare de 17 nya stationerna som byggts blir det möjligt att ta sig runt hela staden under jord.

Danmark

48 timmar i Köpenhamn – gastronomi, design och spännande stadsdelar

Gastronomi, design och spännande stadsdelar. Karin Wimark tog tåget till Köpenhamn för att helt enkelt ha det riktigt hygge.

Danmark

Direkttåg från Stockholm till Köpenhamn hela sommaren

Intresset för att åka tåg till Köpenhamn och sedan vidare ut i Europa är stort under sommaren. För att möta efterfrågan kör SJ fem X 2000-tåg om dagen hela vägen från Stockholm till Danmarks huvudstad i sommar.

Danmark

Ny skidbacke i Köpenhamn – gjord av plast

På toppen av en förbränningsanläggning i centrala Köpenhamn har det byggts en skidbacke av plast. Tack vare Copenhill kommer det vara möjligt att åka skidor året om i den danska huvudstaden.

Danmark

Vart ska man åka utomlands i juni? 10 härliga resmål

I juni längtar vi till Medelhavets inbjudande vatten, lummiga vandringsstigar och solnedgångar på mysiga restauranger vid havet. Men även till karga landskap och dramatiska vyer. Här är tio tips på sköna resmål i juni.

Nyhet

Utomhuspooler och pyramider – så blir Köpenhamns nya kulturcenter

Det är inte utan skäl som Köpenhamn brukar kallas för Skandinaviens designhuvudstad. Och inom kort kommer design- och arkitekturälskare ha ytterligare en byggnad att beundra i den danska huvudstaden.

Nyhet

Kolla in Köpenhamns nya flytande öar

Köpenhamn har fått en ny skärgård – mitt i staden. I april sjösattes den första flytande ön och strax kommer åtta ytterligare att följa.

Scroll to Top