• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 5 galna boenden du kan hyra på Airbnb

  Sov i en orm i Mexiko eller en knallrosa villa i Storbritannien fylld med enhörningar och flamingor.

  5 galna boenden du kan hyra på Airbnb
  Foto: Airbnb

  1. Kuber – Rotterdam

  Ta chansen att bo i ett landmärke mitt i centrala Rotterdam – "Amsterdams hippare lillasyster."  De gula husen skapades av arkitekten Piet Blom som ville bygga en struktur som minimerade byggnadens markkontakt men samtidigt maximerade levnadsytan. 

  Pris från 1 556 kr/natt. Plats för 4 personer. Mer info: Cubehouse in Rotterdam

  2. Beagle – USA

  Den här bisarra skapelsen ligger Cottonwood, en by med knappt 1 000 invånare i delstaten Idaho. Även insidan av hunden, som har plats för fyra gäster, följer utsidans djuriska tema: förutom mängder av hundskulpturer finns även spel och böcker på temat. 

  Pris från 1 180 kr/natt. Mer info: Dog Bark Park

  3. Orm – Mexiko

  Sov i magen på en orm omringad av natur. Detta surrealistiska boende rymmer 8 personer och ligger strax norr om Mexico City. Byggnaden ligger i en skulpturpark och är tänkt att gestalta Quetzalcoatl– en mytomspunnen gud inom mayakulturen som ofta framställs som en bevingad orm. 

  Pris från 2 033 kr/natt. Mer info: Quetzalcoatl`s Nest

  4. Snäcka – Mexiko 

  För dig som inte får nog av havstema, eller vill känna dig som lilla sjöjungfrun för en dag. Denna vitmålade semesterdröm ligger på Isla Mujeres och har plats för totalt fyra gäster. Förutom en pool kan boende svalka sig i det karabiska havet som ligger ett stenkast från huset. 

  Pris från 2670 kr/natt. Mer info: Casa Caracol

  5. Rosa villa – Storbritannien 

  Ta med 29 av dina bästa vänner för en galen weekend i ett ännu galnare hus. Denna villa i Essex är som gjord för en partyresa. Här finns en utomhusbio, bubbelpooler, ett biljardrum och inte en utan två tillhörande barer. Allt i huset är dock inte knallrosa utan varje rum har sin speciella prägel. Duschen är till exempel helt inredd i svart och vitt, en av barerna har ett psykedeliskt vilda västern-tema och ett av sovrummen är täckt med lysande plastblommor från golv till tak. Säga vad man vill men man kan i alla fall inte säga att ägarna hade tråkigt när de valde inredning. 

  Pris från 25 367 kr/natt. Mer info: Eaton House Studio

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!