• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 12 naturnära stugor i Sverige att hyra på Airbnb

  Orangeri, husbåt eller väderkvarn – lämna vardagen och checka in i någon annans värld för en stund. Vi har dammsugit Airbnb efter de mest delikata stugorna i Sverige som går att hyra just nu.

  12 naturnära stugor i Sverige att hyra på Airbnb
  Husbåt, orangeri eller arkitektritat – vi har listat de mest delikata Airbnb-stugorna. Foto: Airbnb.

  Stugbåt i Dalsland

  Västra Götaland

  Hyr en flytande stuga och bege dig ut i Dalslands orörda natur! Stugan står på en flotte som i sin tur dras av en motorbåt så att du kan puttra fram över sjön på eget bevåg. Stugan är utrustad med en enklare kokplatta och kylskåp, blir du mer hungrig tar du bara en sväng förbi närmsta gästhamn för att fylla på matförrådet. Från 1500 kr/natt.

  Puttra fram i Dalslands vackra omgivningar. Foto: Airbnb.

  Enkelt men modernt. Foto: Airbnb.

  Naturnära i Halmstad

  Halland

  Med skogen om ryggen och ängen rakt utanför dörren bor du naturnära i den här kompakta stugan i Lilla Lyngabo. Beställ till Ullas hemlagade mat på råvaror hon odlat själv, vilt från omgivningarna och kött från syster Matildas gård. Det är 2 km till närmsta golfbana, 3 km till havet och 10 km till centrala Halmstad och Tylösand. Från 1595 kr/natt.

  Lilla Lyngabo omgiven av grönska. Foto: Airbnb.

  Beställ hemlagade måltider från din värd Ulla. Foto: Airbnb.

  Supermodernt på skärgårdsö

  Stockholm

  Ta ett dopp i sjön, värm upp dig i bastun och duka upp för middag inuti orangeriet. I det här superdesignade huset på ön Svartsö utanför Värmdö bor du med naturen som närmsta granne precis intill en liten sjö. Boendet är ett så kallat plus-boende vilket innebär att det granskats personligen av Airbnbs personal och innehåller alla bekvämligheter du behöver. Här finns smart-tv med ljudsystem, öppen spis, luftkonditionering och badtunna. Från 4000 kr/natt.

  Superdesign i skärgårdsmiljö. Foto: Airbnb.

  Precis intill havet. Foto: Airbnb.

  Rustikt möter modernt

  Skåne

  Det ser ut som ett brittiskt lanthus, men är en skånsk stuga intill havet. Huset är byggt 1890 men topprenoverat och ligger i semesterorten Lomma, norr om Malmö. Den gulliga trädgården ger möjlighet för grillkväll, och bara 250 meter bort når du havet och sandstranden. Från 2021 kr/natt.

  Man skulle kunna tro att man hamnat på någon brittisk gata. Foto: Airbnb.

  Grillplats för sena sommarkvällar. Foto: Airbnb.

  Byggt 1890 men topprenoverat för bara några år sedan. Foto: Airbnb.

  Romantisk husbåt

  Dalarna

  I hjärtat av Dalarna kan du checka in på den här knappt 100 kvadratmeter stora flotten. Husbåten är förankrad med en lång lina vilket gör att du flyter omkring utan att själv behöva ta några beslut om vart. Det lilla trähuset är utrustat med täljstenskamin och en romantisk eka. Soldäcket går hela vägen runt, och under tak finns ett utekök som säkrar upp även mindre soliga dagar. Sjöutsikten är garanterad – även från sängen! Från 2495 kr/natt.

  En romantisk roddbåt i trä ingår. Foto: Airbnb.

  Dimmigt och vackert mitt i Dalarna. Foto: Airbnb.

  Stugan är utrustad med en täljstenskamin. Foto: Airbnb.

  Vid Vättern

  Jönköping

  Det här lofthuset ligger spektakulärt på en klippa med utsikt över Vättern. Huset är från 2016 och inrett med moderna designdetaljer och teknikaliteter som Apple-tv, ljudsystem från Sonos och supersnabbt internet. Köket är ett enklare pentry med kokplatta men på balkongen finns en gasgrill. Golvvärme i hela huset, och bara fem kilometer in till Jönköping city. Från 896 kr/natt.

  På en klippa med utsikt över Vättern. Foto: Airbnb.

  Modernt inrett med sovloft. Foto: Airbnb.

  Orangeri i Karlskronas skärgård

  Blekinge

  Drömmen om att bo i ett orangeri kan bli verklighet! Med panoramautsikt över havet står den här ljuvligheten och väntar på en halvö i Karlskronas skärgård. Här sover du bland annat i en pergola-himmelsäng. Elda i braskamminen eller grilla på terrassen under kaprifolen. Får du tråkigt är det bara att botanisera bland de "några hundra" LP-album och singlar som väntar i orangeriet – eller ta den tillhörande motorbåten en sväng ut på havet. Från 795 kr/natt.

  Flytta in i ett orangeri för en stund. Foto: Airbnb.

  Med panoramautsikt över havet. Foto: Airbnb.

  Ett blommigt uppvaknande. Foto: Airbnb.

  Klassisk röd stuga

  Östergötland

  På en bondgård utanför Valdemarsvik står den här röda 1700-talsstugan. Den lilla stugan är utrustad med öppen spis och fullt utrustat kök, men även med moderniteter som tv, wifi och luftkonditionering. På gården vandrar höns, påfåglar och katter fritt och precis intill passerar vandringsleden Östgötaleden. Cyklar, roddbåt och kanoter ingår – Kyrksjön ligger bara några minuters promenad bort. Från 790 kr/natt.

  Checka in i det här röda torpet från 1700-talet. Foto: Airbnb.

  Lantligt och mysigt. Foto: Airbnb.

  Sjönära i Gnesta

  Södermanland

  Med panoramafönster mot talltopparna kan du checka in i den här modernt designade stugan. Stugan ligger mellan Gnesta och Trosa, några hundra meter från en liten skogssjö, och har altaner i alla vädersträck. Det är utrustat med kamin och hängmatta – bastu finns att hyra, antingen precis utanför eller på sjön. För den rastlöse finns även fotbollsplan, pingisbord, klättervägg, studsmatta, kubb och slackline. Från 1500 kr/natt.

  Med talltopparna precis utanför. Foto: Airbnb.

  Ljust och modernt – och med en kamin. Foto: Airbnb.

  Gå från bastu till hängmatta. Foto: Airbnb.

  Väderkvarn

  Halland

  Med utsikt över åkrar och hästhagar står den, väderkvarnen som renoverats till ett boende på tre våningar. Här kan du njuta av Hallands vackra nejder, laga mat inne i det lilla köket eller grilla på uteplatsen. Havsbad finns tio minuters bilresa bort – och regnar det har du shoppingspektaklet Ullared inom fyrtio minuter. Från 750 kr/natt.

  Med utsikt över gårdens tre islandshästar. Foto: Airbnb.

  Hydda vid Höga kusten

  Västernorrland

  På en ö mitt i Ångermanälven står den här triangelformade hyddan omgiven av granskog. Hyddan har två loft och är utrustad med kamin, altan och balkong. Förutom strand och motionsspår precis intill, har du närhet till hela Höga kustens äventyrsutbud – Skuleberget och Skuleskogens naturreservat är 42 respektive 49 kilometer bort. Från 1200 kr/natt.

  Hydda omhuldad av skogens träd. Foto: Airbnb.

  Promenadstigen genom skogen till hyddan. Foto: Airbnb.

  Norrsken på kudden

  Norrbotten

  För dig som drömmer om norrsken! En stuga optimerad för att uppleva himlafenomenet – du behöver inte ens kliva upp ur sängen. Stugan ligger precis inteill Torneälven utanför Kiruna och vintertid kan du promenera över den frusna älven till Ishotellet i Jukkasjärvi för att till exempel äta i deras restaurang. Elda i kaminen på kvällen och boka till den vedeldade bastun – med obligatoriskt dopp i Torneälven. Från 1943 kr/natt.

  Du behöver inte ens lämna sängen för att uppleva norrskenet. Foto: Airbnb.

  Stugan ligger precis intill Torneälven utanför Kiruna. Foto: Airbnb.

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!