• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Topp 10 – de är världens dyraste städer

  Vilken stad skulle lämna störst hål i plånboken vid ett besök? Enligt en ny rapport från The Economist Intelligence Unit är svaret Singapore som toppar listan för tredje året i rad.

  Topp 10 – de är världens dyraste städer
  Singapore är världens dyraste stad att leva i enligt en ny rapport. Foto: Bigstock.

  Singapore är världens dyraste stad att leva i. Det enligt en återkommande rapport från The Economist som jämför 400 prisexempel på totalt 160 olika varor och tjänster i 133 städer. I rapporten jämförs priser på allt från matprodukter och kläder till transport och hyra.

  Det är tredje året i rad som den asiatiska mångmiljonstaden toppar listan men samtidigt har gapet mellan städerna på andra- och tredjeplatsen (Zürich och Hongkong) minskat, skriver cntraveler.

  Det är främst de höga transportkostnaderna som gör att Singapore intar förstaplatsen och staden är den dyraste i världen att äga och köpa en bil i. Även kollektivtrafiken – som är 2,7 gånger dyrare än i New York – är ovanligt hög i jämförelse med andra städer. Kostnader för matvaror är dock billigare än i andra asiatiska storstäder som Seoul och Tokyo. 

  Kanske har du upplevt att just New York har blivit dyrare de senaste åren? Det är inget konstigt, på årets lista hamnade staden nämligen på sin högsta placering sedan 2002. Enligt CNN har levnadskostnaderna i staden ökat rejält och staden har klättrat med hela 42 platser på listan sedan 2011. 

  På delad åttonde plats hamnar Köpenhamn, Seoul och Los Angeles. Billigaste staden att leva i på listan är Zambias huvudstad Lusaka.

  Topp 10: Världens dyraste städer

  1. Singapore
  2. Zürich, Schweiz 
  3. Hongkong
  4. Genève, Schweiz
  5. Paris, Frankrike
  6. London, Storbritannien
  7. New York, USA
  8. Köpenhamn, Danmark
  8. Seoul, Sydkorea
  8: Los Angeles, USA

  Topp 10: Världens billigaste städer 

  124. Damaskus, Syrien
  124. Caracas, Venezuela
  126. New Delhi, Indien
  127. Almaty, Kazakstan
  127. Algiers, Algeria
  127. Chennai, Indien
  127. Karachi, Pakistan
  131. Bombay, Indien
  132. Bangalore, Indien
  133. Lusaka, Zambia

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!