• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Sommarens tågluffarkort för Norrtåg och Inlandsbanan är här

  Sugen på en tågluff genom Sveriges nordligare delar i sommar? Inlandsbanan och Norrtåg släpper nu sitt gemensamma tågluffarkort vilket innebär att du totalt kan uppleva 250 mil svensk järnväg – från Kristinehamn i söder till Kiruna i norr.

  Sommarens tågluffarkort för Norrtåg och Inlandsbanan är här
  Med Swedrail-kortet tar du dig fritt mellan Kristinehamn och Kiruna under två veckor. Foto: Håkan Wike / Inlandsbanan.

  Vagabond har skrivit om SJ:s tågluffarkort som ska underlätta sommarens svenska tågluff – nu släpper även Norrtåg och Inlandsbanan sitt gemensamma tågluffarkort för dig som vill se mer av landets mitt och nordligare halva. Med Swedrail-kortet får du under två veckor fri tillgång till 250 mil av svensk järnväg.

  – Vi är jätteglada över att åter kunna erbjuda både de som bor i Norrtågland och de som besöker vår region denna chans att på ett hållbart sätt upptäcka nya platser och smultronställen, berättar Christer Berglund, affärschef på Vy i ett pressmeddelande.

  Vilhelmina – en av alla orter Inlandsbanan stannar vid. Foto: Håkan Wike / Inlandsbanan.

  Upplev Kirunas gränder, Luleås skärgård, Åres fjällvärld, Orsas fäbodar, och Bergslagens trolska natur – med ett och samma kort.

  Den 1 april 2021 öppnade Norrtåg upp Haparandabanan vilket gör att du även kan ta tåget hela vägen upp till Haparanda vid finska gränsen. Här breder Haparandas skärgård ut sig med Robinson-öar att besöka. Om världsläget tillåter tar du dig även enkelt vidare till Finland för att uppleva mer av vårt natursköna grannland.

  Ta ett lunchstopp vid Skuleberget på Höga Kusten. Foto: Jacob Nilsson / Norrtåg.

  Fakta Swedrail-kortet

  Swedrail-kortet kostar 2995 kronor och är personligt. I priset ingår att varje vuxen får ta med sig två barn under 16 år utan kostnad. Kortet gäller i 14 dagar under perioden 15 juni till 31 augusti 2021. På Inlandsbanan måste du boka plats i förväg, men det behövs inte på Norrtågs sträckor.

  För dig som nöjer dig med en tågluff längs med Norrtågs sträckor så kommer även fjolårets Tågsemesterkort att finnas i år. Tågsemesterkortet kostar 995 kronor, gäller i 14 dagar och inkluderar även det två barn under 16 år.

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!