• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 7 nya designhotell i Finland – mitt i naturen

  Nordisk design mitt i naturen – de gemensamma nämnarna för Finlands senaste designhotell är tydliga. Här är sju hotell som precis öppnat, eller ska öppna, och som erbjuder en dos natur och avkoppling!

  7 nya designhotell i Finland – mitt i naturen
  Nordisk design och naturnära är de gemensamma nämnarna för Finlands senaste hotell. Foto: Visit Finland.

  1. The Barö skärgårdshotell

  Barösund, Nyland

  Designhotellet The Barö ligger bara en timme utanför Helsingfors men ändå helt omgiven av naturen på en klippa ut mot havet. Hotellet har 20 rum, ekologiskt byggda och den som checkar in i en svit får egen bastu och bubbelpool "på rummet". Hyr en elcykel och ta en tur till den lilla byn Ingå, eller en kajak och spana efter sälar i Hycklesunds vik. Härifrån har du hela i Barösundsarkipelagen framför dig. Restaurang finns!

  Öppnade 1 juni 2021.

  På en klippa ut mot havet. Foto: Visit Finland.

  Sviterna inkluderar egen bastu och bubbelpool. Foto: Visit Finland.

  2. Kuru Private Resort

  Rantasalmi, Södra Savolax

  Mitt i vildmarken, intill strandkanten av Finlands största sjö Saimen, ligger Kuru Private Resort med sina 16 privata villor. Varje villa har en altan och privat spaavdelning med tillhörande bastu. Olika spaprogram finns att boka, den som är sugen på en digital detox väljer just det paketet – tv saknas oavsett på rummen och bara vuxna är välkomna vilket ger rum för avkoppling. Istället erbjuds naturnära upplevelser som fisketurer och sälsafari. Hotellet har dessutom samarbetat med forskare för att skapa den optimala sömnupplevelsen och erbjuder både sömnritual att följa och sömncoachning för den som behöver. Restaurang finns!

  Öppnar augusti 2021.

  Sov som en stock hos Kuru Private Resort. Foto: Visit Finland.

  Sjön Saimen – Finlands största och Europas fjärde största sjö – erbjuder många badmöjligheter. Foto: Visit Finland.

  3. Haltia Lake Lodge

  Noux nationalpark, Nyland

  Tjugo minuter från Helsingfors men ändå mitt i en nationalpark öppnar snart Haltia Lake Lodge. Ett hotell med stort hållbarhetsfokus – hotellet är helt plastfritt, ekologiskt, drivs på 100% förnybar energi och har som mål att bli klimatpositivt senast 2023. Även här saknas tv på rummet och istället erbjuds du följa med på kajaksafari, överlevnadskurs, fågelskådning, svampplockning eller bege dig ut själv längs med någon av vandringslederna i nationalparken Noux. Forest Lounge & Bar finns där när magen börjar kurra!

  Öppnar juli-augusti 2021.

  Omgiven av träden mitt i nationalparken Noux. Foto: Visit Finland.

  Rummen är små och minimalistiskt inredda – det du behöver men inget mer. Foto: Visit Finland.

  Finsk modern design med stort hållbarhetsfokus. Foto: Visit Finland.

  4. Majamaja

  Helsingfors, Nyland

  Drömmen om avskildhet och havsnära stavas Majamaja. Ett retreat bara en tio minuters båtfärd från Helsingfors city. Majamaja ligger i Helsingfors skärgård och består av ett ensligt hus beläget på en klippa vid havet. Huset är självförsörjande på el och vatten och inredningen finsk med naturmaterial. Här vaknar du till ljudet av havsfåglar och vågskvalp. Middags- och frukostpaket finns att boka.

  Öppnar sommar 2021.

  Avskilt men med havet som sällskap. Foto: Visit Finland.

  Avskalat och finskt. Foto: Visit Finland.

  Bara tio minutres båtfärd från Helsingfors city. Foto: Visit Finland.

  5. Sunday Morning Resort

  Pyhä, Lappland

  En lyxig fjäll-resort i finska Lappland. Sunday Morning Resort ligger fem minuter från skidordten Pyhä, intill en sjö och nationalparken Pyhä-Luosto. Hotellet är helt klimatneutralt och består av fyra större lägenheter med bastu, eldstad och separata sovrum på ett loft. Här finns även vedeldad badtunna, två allmänna bastu och restaurangen Aihki för den som blir hungrig. 

  Öppet för bokningar.

  Sjönära i nationalparken Pyhä-Luosto. Foto: Visit Finland.

  Det nordiska träet! Foto: Visit Finland.

  6. Ollero Eco Lodge

  Rovaniemi, Lappland

  Hälsa på jultomen i Rovaniemi och passa på att checka in hos Ollero Eco Lodge. Ett familjeägt boende mitt i den finska vildmarken, bara tio minuters bilfärd från Rovaniemi stad. Du sover antingen i glasigloon eller en sovstuga i virkesträ med sovloft. I huvudhuset finns kök, eldstad och vedeldad bastu och är du här rätt tidpunkt finns chans för norrsken! Ett klimatvänligt hotell med fokus på aktiviteter som isfiske, paddleboard, kajak, vandring, eller längdskidåkning.

  Öppnar i sommar.

  Mitt i den finska vildmarken. Foto: Visit Finland.

  Klimatvänligt och mysigt i finska Lappland. Foto: Visit Finland.

  Familjeägt hotell. Foto: Visit Finland.

  7. Lake Hotel Lehmonkärki - Haasi Mirror Houses

  Lahtis, Päijänne-Tavastland

  I det som kallas Insjöfinland har Lake Hotel Lehmonkärki placerat sina Haasi Mirror Houses. Spegelhus precis intill sjökanten som håller femstjärnig hotellstandard. Här får du egen badtunna, vin och tillgång till bastu och sjöbad. Utsikt över sjön lovas till och med genom toalettens golv! Gourmetmat går att beställa till stugan. Fri skidutrustning och tips för vandringar ingår.

  Öppet för bokningar.

  Panoramafönster över sjön. Foto: Visit Finland.

  Se fiskarna som simmar i sjön genom toalettgolvet. Foto: Visit Finland.

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!