Beskrivning:

Flytande föda.
Vi erkänner på en gång – du kommer inte att vara den enda turisten som har tagit dig till Damnoen Saduak tidigt på morgonen för att vara med om den flytande marknaden. Med detta sagt så är det fortfarande en läcker upplevelse som du inte bör missa.
Båtar fullastade med mango, papaya, orkidéer, ananas och andra grödor odlade av bönderna som bor längs floden. Den flytande marknaden ligger en dryg timmes resa från Bangkoks centrum och det är tidigt på morgonen du ska vara här, helst innan klockan nio då alla turistbussar anländer.
Floden är faktiskt inte en naturlig flod, utan en grävd kanal som beställdes av kung Rama IV för att skapa en transportled. Marken kring floden blev genast populär odlingsmark eftersom den var enkel att bevattna. Marknaderna består av gamla roddbåtar men även av motordrivna långsvansbåtar.
Marknadens mittpunkt är vid vägbron, där det även kryllar av souvenirbutiker. Om du vill se alla tre flytande marknaderna – Khem, Hia Kui och Khun Phithak – kan du hyra en båt för 300 baht (ca 72 kr) per timme. Den flytande marknaden är öppen varje dag 8.00–11.00.
• Ta dig hit: Buss 78 och 996 från Southern Bus Terminal.

Foto: Getty images.