Sydamerikabloggen

Turismens konsekvenser!

2016-08-31 15:54 Kommentera

Tiden går, sommaren är i sitt slutskede och trots att jag inte är ute och upptäcker nya platser är mitt huvud bland turister och mina tankar hos kommande resor och drömmar om framtiden.

Men tills dess kan jag inte låta bli och blanda mig i resandets och turismens filosofi, varför, hur och vad som händer med oss när vi reser? Vad upptäcker vi, vad ser vi omkring oss och hur påverkar vårt sätt att resa andra människor runt omkring oss på den plats vi besöker?

Genom Schyst resande har jag träffat likasinnade och efter några vändor hit och dit är jag nu Cirkelledare och ska till hösten hålla i en studiecirkel om Turismens konsekvenser på ABF Stockholm. Cirkeln börjar den 26 oktober och sakta men säkert fylls platserna upp. Vi ska prata om hållbar turism, utmaningar, exotifiering, volontärturism och även få höra om Schyst resandes arbete.

Jag kan prata i timmar om resandets mening och innebörd, fascination och utmaningar och ser hemskt mycket fram emot att få höra andras historier och funderingar kring detta.

Ni är alla självfallet VARMT VÄLKOMNA! Jag vill gärna se er där och höra mer om er och era funderingar om resor och turism!

HÄR kan du anmäla dig!

HÄR finns en intervju med mig med mer info om Cirkelns innehåll.

Jag hoppas vi ses den 26 oktober!

Imagenjulia3 097.jpg
Hur mår Machu Picchu egentligen?

2016-08-31 15:54 Kommentera

Julia Tengblad Söder

Första gången jag var i Sydamerika hade jag en 6 månaders flängig resa överallt med korta intensiva romanser med platser jag inte visste existerade. Andra gången hade jag en lugn stabil relation med Staden med ett gigantiskt S. Buenos Aires. Tredje gången praktiserade jag tre månader i Ecuador följt av resor till Colombia och Buenos Aires. Upptäckte nya platser och kom tillbaka till gamla favoriter. Fjärde gången var jag tillbaka i Buenos Aires. Nu är jag återigen på svensk mark men längtar ständigt dit. Läs om mina besök på plaster som är så fantastiska som de bara kan vara i allas vår (egentliga) favoritkontinent. Du kanske bara inte vet det än.

Blogroll

  • Instagram: @sydamerikabloggen

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206