Annons
Annons
En strand på Khao Lak och Dubai. Thailand hamnar på plats 2 och Förenande Arabemiraten på plats 7 över svenskarnas populäraste semesterländer för julresorna. Foto: Thinkstock.

En strand på Khao Lak och Dubai. Thailand hamnar på plats 2 och Förenande Arabemiraten på plats 7 över svenskarnas populäraste semesterländer för julresorna. Foto: Thinkstock.

Nyhet

Svenskarnas populäraste resmål över jul och nyår

I jul törstar svenskarna efter sol och värme. Enligt bokningsstatistik från resebyrån Ticket har bokningarna på julresor ökat med 17 procent jämfört med förra året. Och allra mest populärt är Gran Canaria och resmål i Thailand.

Text: Johanna Jackson • 2015-11-23 Uppdaterad 2021-06-23

Även om bokningarna totalt har ökat med 17 procent i år så står sol- och badresorna för den absolut största procentuella ökningar – hela 22 procent.

Gran Canaria, Bangkok och Phuket är de mest bokade resmålen över julledigheterna enligt Tickets statistik. Men den stora raketen är Dubai som hamnar på plats nummer 8 och dit resandet mer än fördubblats jämfört med samma period i fjol.

– Dubai är ett resmål som många svenskar tycker är spännande. Det är solsäkert, spektakulärt och det går både att sola och bada och leva stadsliv, säger Karin Starkman Ahlstedt, PR- och kommunikationsanasvarig på Ticket Privatresor.

Spanien är det mest populära semesterlandet i jul och bokningarna dit ökar med 19 procent, medan tvåan Thailand knappar in tack vare en ökning med 36 procent. Andra länder som ökar starkt i jul, men som inte kommer med på topp-10-listan är Sri Lanka, Vietnam, Kuba, Jamaica och Malaysia.

Tio i topp. Hit reser svenskarna i jul

Resmål  Länder
1. Gran Canaria (1) 1. Spanien (1)
2. Bangkok (2) 2. Thailand (2)
3. Phuket (3) 3. USA (3)
4. Teneriffa (4) 4. Förenade Arabemiraten (7)
5. Krabi (7) 5. Mexiko (5)
6. Miami (8) 6. Storbritannien (4)
7. Cancun (6) 7. Tyskland (6)
8. Dubai (10) 8. Frankrike (9)
9. London (5) 9. Dominikanska Republiken (ny)
10. Malaga (ny) 10. Kap Verde (10)

Res hit om du vill slippa andra svenskar på vintersemestern

Maxa ledigheten 2015 – så gör du

Aruba – Karibiens skönaste stränder


Text: Johanna Jackson • 2015-11-23
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen