• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 14 av de vackraste platserna i Frankrike

  Det finns många anledningar att älska Frankrike. Språket, vinet, maten och människorna. Därför har vi sammanställt en lista med några av Frankrikes mest häpnadsväckande och fantastiska platser där du kan uppleva allt detta på. Håll till godo!

  14 av de vackraste platserna i Frankrike
  Dramatiska klippstaden Bonifacio, Korsika. Foto: Istock.

  1. Paris

  Eiffeltornet, Louvren, Moulin Rouge och Notre-Dame. Det är inte konstigt att kärlekens och ljusets stad besöks av så många miljoner människor varje år. Paris är en stad man måste besöka minst en gång i livet. 

  2.  Jardin de Marqueyssac

  Den romantiska trädgården i Dordogne är en fantastisk samling av olika former och synintryck. Slottsträdgården med anor från 1800-talet innehåller över 150 000 buxbomsträd och andra växter som bildar en vacker labyrint av grönska.

  3.  Klipporna i Étretat

  De spektakulära klipporna ligger längs med Alabasterkusten och kantas av vita stränder. Klippkusten som är nästan 120 kilometer lång och ligger i Haute-Normandie bildar fantasifulla kreationer som har inspirerat flera kända konstnärer som Claude Monet och Gustave Courbet.

  4. Franska rivieran

  Att Côte d'Azur är så populär bland jet-setters och societeten är inte svårt att förstå. Från de pastellfärgade husfasaderna i Nice, till de röda mattorna i Cannes och festerna i Saint-Tropez – franska rivieran osar av glamour. Vatten som glittrar i turkost, överdådiga fester och soldränkta uteserveringar är ju inte heller särskilt fel. 

  Villefranche-sur-Mer.

  5. Camargue

  Hästar, flamingos och våtmarker fyllda med otaliga fågelarter. Men också medeltida borgar, rustika bistroer i stenhus och livfulla marknader. Frossa i vin, ostron och ostar. 

  6.  Mont Blanc

  Alpina dalar och vita bergstoppar. Pittoreska bergstugor och storslagen natur. Det stora bergsmassivet är lite utav en kunglighet bland vandrare och skidåkare och bjuder på många möjligheter till friluftsaktiviteter. Och vansinnigt vackra vyer som gör dig hög på livet. 

  7. Dune du Pilat

  Dune du Pilat är Europas största sanddyn och sträcker sig 2,7 kilometer över den franska Atlantkusten drygt 6 mil från Bordeaux. Det stora sandområdet är en surrealistisk upplevelse som är värd resan.  

  8. Îles d'Hyères

  En favorit bland semestrande fransoser men en doldis bland svenska resenärer.  Den franska ögruppen ligger utanför Hyéres i sydöst och bjuder på branta kustlinjer, hemliga stränder och kullar som är täckta med rosmarin och lavendel. Tack vare att de är bilfria och att en stor del av öarna ägs av den franska staten har de bevarats från överexploatering. 

  9. Mont Saint-Michel

  Mont Saint-Michel i Normandie är som hämtat ur sagorna. Inte bara för klostret högst upp i den lilla byn som mer påminner om ett slott, utan även för att kullen tidvis förvandlas till en ö när det är högvatten. 

  10. Lavendelfälten i Valensole

  Som stora lila täcken över ett böljande landskap – lavendelfälten i Valensole, Provence är nästan en overklig syn. Hyr bil och gör en roadtrip i regionen, stanna till på små lantliga bistros och besök det vackra Sénanqueklostret och du har en oförglömlig semester

  11. Colmar 

  Colmar i Alsace med dess färgglada korsvikehus, torgmarknader och den blomlådekantade kanalen är utan tvekan en av världens mest pittoreska städer. Kom på sommaren för att njuta av ett glas vin längs med kanalen eller på vintern för att uppleva en av Europas häftigaste julmarknader. 

  12. Slottet i Versaille

  Överdåd räcker inte till att beskriva Ludvig XIV:s ståtliga palats. Från den gulddränkta spegelsalen till den minutiöst planerade orangeriträdgården – slottet i Versailles är ett av de mest imponerande exemplen på 1600-talets arkitektur och konst du kan besöka.  

  13. Gorges du Verdon

  Europas vackraste kanjon eller "Frankrikes Grand Canyon" bjuder på fantastiska naturscener. Rid, klättra eller paddla kanot i den turkosgröna Verdonfloden som flyter igenom den djupa dalen kantad av kalkstensklippor. 

  14. Korsika

  Lite franskt, lite italienskt – 100 procent Medelhavsperfektion. Ön utanför sydöstra Frankrike har något för alla. Här väntar slingrande vägar och dramatiska naturvyer, den kritvita sandstranden Plage de Palombaggia med kristallklart vatten och den spektakulära klippstaden Bonifacio – för att nämna några av öns fantastiska egenskaper. 

  Porto.

  Missa inte att gilla Vagabond på Facebook för mer reseinspiration i ditt flöde.

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!