• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Femstjärniga hotell i Budapest – här är stadens lyxigaste boenden

  Slå på stort i Budapest och boka in dig på ett femstjärnigt boende. Här är fyra högklassiga hotell i den vackra huvudstaden.

  Femstjärniga hotell i Budapest – här är stadens lyxigaste boenden
  Budapest är Europas spa-huvudstad. På Corinthia Hotel Budapest kan du skämma bort dig själv tills du nästan skäms. Foto: Press.

  Boscolo Budapest

  Det råder ingen direkt brist på pampiga 1800-talshotell i Budapest och inte heller på Boscolo sparas det på krutet. Från de överdådiga kristallkronorna till gyllene pelarna i hotellets restaurang New York Café till den eminenta servicen – hotellet andas lyx. Hotellet har sju våningar och 185 rum och ligger centralt nära operan och paradgatan Andrássyboulevarden (Andrássy út). Även om du inte bor här är vackra New York Café, som sedan dess öppning varit vattenhål för författare och intellektuella, definitivt värt ett besök. 

  Från 1 330 kronor natten, budapest.boscolohotels.com

  Gresham Palace

  Romantiska Gresham Palace ligger en fem-minuterspromenad från S:t Stefan-basilikan precis vid den ikoniska Kedjebron som förbinder stadsdelarna Buda och Pest med varandra. Hotellet erbjuder 179 rum och sviter, ett fitnesscenter, spa och en evighetspool. Men kanske framförallt: innerligt vackra miljöer i jugendstil.  

  Från 4 480 kr/natt, fourseasons.com/budapest/

  Corinthia Hotel Budapest  

  Till skillnad från till exempel Boscolo är inredningen på Corinthia något mer modern, om än lyxig i allra högsta grad. Hotellet erbjuder 437 rum och ligger på Stora Boulevarden och erbjuder sina gäster en avkopplande visit i den storslagna och välrenomerade spaanläggningen som har allt från ayurveda-behandlingar och yoga till aromaterapi och massage. 

  Från 1600 kr/natt, corinthia.com

  Kempinski Hotel Corvinus Budapest 

  Har ett av stadens bästa lägen och ligger inom gångavstånd till flera populära turistattraktioner och tunnelbanan. Här finns 349 rum och 33 sviter installerade med den senaste teknologin, ett spa och gym samt två trevliga restauranger och en trendig bar som levererar innovativa cocktails. 

  Från 1 850 kr/natt, kempinski.com/en/budapest

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!