Australienbloggen

TV-tips: Gränsbevakarna Australien

2013-07-30 09:59 Kommentera
Kategori: Övrigt

Vi som har rest till Australien har alla stått i köerna på flygplatsen. Dels är det Immigration, där man vill titta på passet för att se om man har visum för att komma in i landet. Endast folk från Nya Zeeland slipper att ansöka om visum för inresa till Australien.
Man vill också kolla att de som reser in på turistvisum har tillräckligt med pengar för att klara sig fram till sin resa hem; dvs att de inte planerar att arbeta under vistelsen.
Därefter är det tullens tur. Förutom att Australien som de flesta andra länder inte vill att du har med dig vapen och droger, letar man också efter mat, djur, växtdelar och andra ting som riskerar att skada jordbruket och den inhemska floran och faunan.

border-security.jpg
- Did you pack this bag yourself?

Det har gjorts en tv-serie om detta; Gränsbevakarna Australien (Border Security). Här får man följa arbetet på flygplatserna och i hamnar, men även se hur inkommande paket röntgas och söks igenom på jakt efter droger, levande djur, vapen, etc.
Första säsongen sändes 2004 och man fortsätter alltjämt att spela in nya avsnitt. Det saknas inte material precis…
Programmet visas i Kanal 9 och det går att se äldre avsnitt på deras Play.

Du kan också se ett avsnitt direkt här:

2013-07-30 09:59 Kommentera
Kategori: Övrigt

Johan Drejenstam

Hej, jag heter Johan Drejenstam och kan inte sluta att tänka på Australien. Jag räknar om penningsummor till flygbiljetter som det står Sydney på, jag spelar didgeridoo och drömmer ständigt om nästa resa till Down Under.
Kommentera gärna det jag skriver.
Vill du kontakta mig nås jag på johan.drejenstam(at)australienbloggen.se

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206