Fifty by 30

Hanami i Ueno

2014-04-07 05:58 Kommentera
Kategori: Tokyo

uenohanami10.jpg
Om nätterna tänds tusentals rosa rislampor för att lysa upp körsbärsblommorna i mörkret.

Ueno Park är Tokyos populärasta park, särskilt under hanami (att titta på körsbärsblommor). Under de senaste dagarnas körsbärsblomning har parken varit överfylld. Detta till den grad att vi blivit avrådda att gå dit av Tokyoborna själva på grund av alla människor. "Taxan Hito!"

Ueno Park bjuder på över 1000 körsbärsträd längst promenadstråk och runt den lilla sjön där man under dagtid kan ta en tur i svanformade båtar. Under varje blomstrande träd sitter kompisgäng, kollegor och familjer och trängs på presenningar, dricker sake och äter bentoboxar. Det är tradition att varje företag har ett "hanami party" under veckan då alla körsbärsträden blommar. Ansvarig för att hitta och vakta den bästa platsen under träden är de nyanställda. Min vän Satoko menar att detta är på största allvar. Lyckas du inte hitta en bra plats för kvällens festligheter kanske du inte får vara kvar på företaget. En lyckad hanami är så pass viktig.

Längst gångvägen upp mot Bentendō tempel trängs gatustånden tätt, och människor vandrar glada omkring med öl i ena handen och en grillad fisk på pinne i andra. Det är nu våren börjar på riktigt i Tokyo.

uenohanami1.jpg
Nattmarknad och Bentendō tempel.
uenohanami5.jpg
uenohanami3.jpg
uenohanami2.jpg
Grillad fisk på pinne någon?
uenohanami6.jpg
uenohanami4.jpg
Japanska sötsaker.
uenohanami11.jpg
uenohanami8.jpg
uenohanami9.jpg

2014-04-07 05:58 Kommentera
Kategori: Tokyo

Anonym 1730202916

Frilansande digital kommunikatör och skribent, bosatt i London. Tidigare Tokyo. Digital nomad. Jag gillar resor, människor, カラオケ och att skriva. Mitt mål är att besöka 50 länder innan jag fyller 30 år.


Besökta länder: 49 (senast Ecuador)

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206