Fifty by 30

Ser Wong Fun - ormrestaurang i Hong Kong

2016-02-07 19:09 Kommentera
Kategori: Hong Kong

serwongfun4.jpg

För att hålla sig varma om vintern är soppa med strimlad orm en lyxig favorit hos Hong Kong-borna. Ser Wong Fun på Hong Kong island, invid Central–Mid-Levels escalator, har funnits i 125 år och bjuder på ett imponerande urval av ormrätter. Allt från den populära ormsoppan, "snake banquet bowl", till friterad orm med allt från sparris eller selleri till krabbkött och äggvita.

Inne på restaurangen trängs sällskapen tillsammans runt runda bord och varmt te dricks glatt som måltidsdryck medan skålar med mat skickas runt mellan familjemedlemmar och läggs upp på tallrikarna.

– Ni kan få smaka lite av min mat, om jag får två bitar orm av er, säger kvinnan som sitter intill oss runt vårt bord när vår friterade orm kommer in.

Vi bjuds på att smaka friterad fiskkaka och pak choi med nudlar. Våra egna ormrätter påminner om kyckling, men med en lite segare konsistens.

Ormsoppan kostar runt en hundralapp, medan den friterade ormen med sparris slutar på runt 500kr. För den lite mindre äventyrliga finns även andra, mindre okonventionella rätter på menyn.

Läs mer om Ser Wong fun på restaurangsajten Open Rice.
Adress: 46-48 Cochrane St., Central, Hong Kong Island.

serwongfun3.jpg
serwongfun.jpg
"Fried sliced snake with asparagus"
serwongfun5.jpg
"Assorted snake banquet - bowl"
serwongfun2.jpg

2016-02-07 19:09 Kommentera
Kategori: Hong Kong

PMQ Hong Kong

2016-01-14 17:06 Kommentera
Kategori: Hong Kong

pmq2.jpg

De gamla poliskvarteret PMQ på Hong Kong Island har sedan 2009 varit hem till ett hundratal design- och konstnärsshoppar. Med taglinen "Creativity at a new address" kan besökare vandra igenom flertalet byggnader och våningsplan, fyllda med mode, inredning, smycken och konstverk av konstnärer från hela Asien. Ett antal shoppar erbjuder dessutom workshops, bland annat i smyckesdesign, och på bottenvåningen i en av byggnaderna ligger ABC Cooking Studio där du kan lära dig matlagning och bakning. Givetvis finns även ett stort antal fik och restauranger utspridda över området.

pmq6.jpg
pmq3.jpg
pmq5.jpg
pmq.jpg
pmq7.jpg
pmq4.jpg

2016-01-14 17:06 Kommentera
Kategori: Hong Kong

Anonym 1730202916

Frilansande digital kommunikatör och skribent, bosatt i London. Tidigare Tokyo. Digital nomad. Jag gillar resor, människor, カラオケ och att skriva. Mitt mål är att besöka 50 länder innan jag fyller 30 år.


Besökta länder: 49 (senast Ecuador)

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206