Resa • Fota • Skriva

Ett yvigt snöigt Köpenhamn

2014-01-31 14:15 Kommentera

Sex timmar tåg Uppsala-Köpenhamn. Vilket underbart sätt att resa!

Inspirerande musik i öronen, vitt landskap som susar förbi utanför rutan och så datorn, den största latten från Starbucks och en stor frukostfralla. Jobbfritt, barnfritt, karlfritt och en hel helg tillsammans med barndomsvännen Sofia.

Det är ovant att resa utan mål, utan systemkamera och jobb som ständigt pickar i bakhuvudet. Nu ska jag bara ta in den danska atmosfären, äta gott och sova. Två hotellnätter känns helt overkligt lockande. Utöver det inga planer förutom att bara vara.

Ok. Jag är inte mer än människa. Såklart att jag har ett litet uppdrag till mig själv. Utmanar mig i att förbättra mina kompaktkamera- och mobilbilder. För det tål att upprepas - bilderna skapas inte av kameran utan av personen bakom. Det behöver inte vara dyrt eller komplicerat - det räcker att vara ambitiös och att våga lita på sin magkänsla!

Kram

IMG_3625.jpg
vitt vitt vitt - och grått. Solen tycks inte leta sig fram idag. Men vad gör väl det när målet handlar om allt annat än väder.
IMG_3619.jpg
Ingen resa utan Starbucks. Kickar igång vilken morgon som helst.
IMG_3623.JPG
Det snöar i Hässleholm. Glad att jag redan sitter på tåget.
IMG_3627.jpg
Hejdå Sverige. Hej Danmark. Himla praktisk den där Öresundsförbindelsen. 7,85 km bro som förenar två grannar.

2014-01-31 14:15 Kommentera

Anonym 734434842

Frilans. Fotograf. Journalist. Föreläsare.
Som allra helst reser, berättar om resor och inspirerar till resor. Nära och långt bort. Yttre och inre. Med bilder och ord som flätar allt samman.

Det finns alltid nya vinklar där ute...

Blogroll

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842