Resa med barn-bloggen

Kräksjuka på Tallinnfärjan

2013-11-13 13:42 2 kommentarer
Kategori: Hälsa, Tallinn

I fredags bar det av till Tallinn på släktresa för att fira 70-åringen Åke. Men vi hade knappt hunnit lämna Stockholms skärgård innan kräksjukan slog till. Sonen blev dålig vid 23-tiden (efter den obligatoriska buffén), och vi spenderade natten i båthytten med… ja, ni förstår ungefär vad.

Här kommer lite fakta från vårdguiden om hur ofta små barn är sjuka:
- Barn under fyra år har i genomsnitt sex till åtta vanliga infektioner om året.
- Eftersom varje infektion läker ut på ungefär en vecka betyder det att de flesta barn i förskoleåldern har infektionssymtom sammanlagt ungefär två månader om året.
- En del barn får många fler infektioner än andra jämnåriga, och för vissa kan det också ta längre tid innan infektionerna läker ut.
- Några barn har ända upp till 15 infektioner om året, vilket betyder att de kan ha infektionssymtom under sammanlagt fyra till fem månader.

De kan alltså vara sjuka en tredjedel av året. Och det är normalt.

Att en barmfamilj kommer iväg på en resa och samtliga familjemedlemmar är friska är alltså lite av ett under.

Jag träffade en familj en gång som höll det äldre barnet hemma från förskolan en hel vecka inför en charterresa. Mamman var föräldraledig med ett småsyskon, så det var ju ett ganska enkelt sätt att försöka undvika baciller.

Annars får man bara hålla tummarna. Och så ska man komma ihåg att se över sitt skydd i reseförsäkringen. För med ett läkarintyg kan man få tillbaka ganska mycket pengar för en förstörd semester.

Hur helgen i Tallinn blev?

Jättebra, efter omständigheterna! Jag återkommer med detaljer…
Men jag lovar att bespara er detaljerna om kräksjukan. :-)

2013-11-13 13:42 2 kommentarer
Kategori: Hälsa, Tallinn

Anonym 283429936

Frilansjournalist och trogen Vagabondmedarbetare. Mamma till Anton, 4 år, och Alice, 2 år. Jag trivs som bäst när barnen är med på resan och vill visa dem världen. Vi har seglat i Grekland, flugit mellan öar i Karibien, vandrat på Mallorca, bilat Lanzarote runt och mycket mer. Jag vurmar dessutom för ett ansvarsfullt resande, och vill bidra till att världen ska vinna på vårt resande – inte tvärtom.

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842