Resa med barn-bloggen

Skyl brösten kvinna!

2014-02-27 13:41 3 kommentarer
Kategori: Flyg, Resa under föräldraledigheten

amma_offentligt.jpg
Väcker starka känslor.

Får man amma på flyget? Ja, klart man får. Även i USA. Men det här med att eventuellt kanske visa lite bröst är uppenbarligen VÄLDIGT känsligt. Särskilt där borta på andra sidan Atlanten.

Nu har flygbolaget Delta Airlines hamnat i blåsvädret efter ett twittersvar om sin amningspolicy. Det började med att en mamma, bosatt i Kalifornien, skulle flyga med Delta och hörde av sig till kundservicen på twitter.

Såhär löd twitterkonversationen, enligt Huffington Post:

Mamman: Hur är er amningspolicy? Jag ska flyga med min 10 veckor gamla son och han ammar inte med något över huvudet, och tar inte flaska. Tack!

Delta: Tyvärr får du inte amma om du inte döljer det. Ledsen.

Mamman: Mitt flyg tar sex timmar och han behöver äta varannan timme. Vad föreslår du då att jag ska göra?

Delta: Jag skulle föreslå att du pumpar om du kan, och tar det med dig ombord. Det är tillåtet att ta med sig bröstmjölk ombord.

Mamman: Så fastän jag har laglig rätt att amma utan att skyla mig så säger ni att jag inte får det? Är det en skriven policy från Deltas sida?

Det dröjde flera timmar innan svaret kom.

Delta: Delta välkomnar ammande mammor och bebisar på våra flygningar. Vi ber om ursäkt för den tidigare felaktiga informationen.

Det som gör mig mest förvånad i hela den här historien är att man måste LAGSTIFTA om att man har rätt att amma även ute bland folk. Är inte det en självklarhet? En nybliven mamma måste ju kunna vistas i offentligheten.

Och visst finns det bebisar som inte grejar att amma med huvudet under en filt. Däremot kan man ju ändå dölja det lite snyggt ändå, med sin tröja. Så att ingen tar illa upp – om nu någon skulle ha lust att göra det.

Okej, fram med era åsikter och erfarenheter!

Har någon tittat snett på er när ni har ammat? Eller tycker ni tvärtom att det skitjobbigt och onödigt när andra exponerar tuttarna i offentliga sammanhang?

Hur har ni grejat det på resan? Och vilka länder är mest negativa till amning i offentliga sammanhang, enligt era erfarenheter?

2014-02-27 13:41 3 kommentarer
Kategori: Flyg, Resa under föräldraledigheten

Anonym 283429936

Frilansjournalist och trogen Vagabondmedarbetare. Mamma till Anton, 4 år, och Alice, 2 år. Jag trivs som bäst när barnen är med på resan och vill visa dem världen. Vi har seglat i Grekland, flugit mellan öar i Karibien, vandrat på Mallorca, bilat Lanzarote runt och mycket mer. Jag vurmar dessutom för ett ansvarsfullt resande, och vill bidra till att världen ska vinna på vårt resande – inte tvärtom.

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206