Tunisien

Världsdel: Afrika · Huvudstad: Tunis · Valuta: Tunisisk dinar · Invånare: 10 549 100 ·Tidszon: UTC+01:00 · Statsskick: Republik · Hemsida: http://www.tourismtunisia.com/

Kontinent
Land
Städer & områden
 

Turisttunisien är välkänt för att vara ett solens, strandens och havets rike. I landets kustorter är semesterlivet enkelt och allt är nära till hands; vita kustlandskap och det blå havets lugn räcker långt för en paus i vardagslivet; och antagligen är det därför turismens ebb och flod så rytmiskt rör sig över Tunisiens medelhavskust.

Samtidigt är Tunisien unikt rotat i både Europa och Afrika. Berber, romare, araber och fransmän har varit med och skapat en sammansatt tunisisk kultur med flertusenårig historia i ryggen och här lever människor fortfarande i helt skilda miljöer.

Har man lite av äventyrets ådra i sig kan en resa till Tunisien därför vara mycket spännande och lite svårplanerad. För var ska man börja och vad kan man utelämna i ett land med så många platser som alla har sin historia att berätta. Men oavsett vad du bestämmer dig för, om det så är till Matmatas underjordiska hem där Star Wars spelades in, till den tystlåtna medinan i Sfax eller till colosseum i el-Jem så är Tunisien väl värt besväret.

Tunisiens mest moderna och välmående del ligger i nordost. Där ligger de stora turistorterna Hammamet, Sousse och huvudstaden Tunis med de största tunisiska stadsbefolkningarna. Besök gärna Tunis historiska virrvarr; genom skinande shoppinggallerior, kolonialfranska Ville Nouvelle med graciösa hus och breda boulevarder till medinans tusenåriga labyrint av gränder.

I Tunisiens södra del är medelhavsklimatet långt borta. Saharavindarna blåser starkare och bildar imponerande sanddyner. I det karga klimatet finns palmoaser och berberstammarnas bergsbyar med kanske den mest spännande och annorlunda arkitekturen i landet.

Läsning om Tunisien

Det finns tyvärr inga artiklar