Fifty by 30

Varm dryck ur automat

2014-12-14 09:43 Kommentera
Kategori: Tokyo

warmdrink_vendingmachine_japan2.jpg

Tokyo börjar bli kallare. Det betyder att de varma dryckerna i stadens tiotusentals automater, Jidō hanbaiki som de heter på japanska, äntligen är tillbaka! I varje gatuhörn, varuhus och tunnelbanestation hittar du maskinerna. Enligt Japanese Vending Machine Association (ja, det finns en sådan) så finns det över 5,6 miljoner automater i Japan. Det är ungefär 1 på 23 personer.

Om vintern förser de inte bara Tokyoborna med vatten, kallt grönt te och läsk, utan även med varmt kaffe, majssoppa och varm choklad. Perfekt när man är ute och promenerar en kall dag och snabbt vill ha något varmt att hålla om. Alla drycker (och soppor) med röd knapp under är varma; och utbudet är enormt!

warmdrink_vendingmachine_japan4.jpg
Röda knappar med texten あたたかい (atatakai = varm) för varm dryck. Blåa knappar med texten つめたい (tsumetai = kall) för kall dryck.
warmdrink_vendingmachine_japan3.jpg

2014-12-14 09:43 Kommentera
Kategori: Tokyo

Anonym 1730202916

Frilansande digital kommunikatör och skribent, bosatt i London. Tidigare Tokyo. Digital nomad. Jag gillar resor, människor, カラオケ och att skriva. Mitt mål är att besöka 50 länder innan jag fyller 30 år.


Besökta länder: 49 (senast Ecuador)

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842