Reportage

Vinglas med vin och mat samt en tjej som sitter på en trappa utanför ett hus
Italien

Apulien – en roadtrip på Italiens klack

Apulien var länge Italiens port till Orienten. Idag en bubblande region som lyckats undgå turistradarn. Vagabonds Karin Wimark reste till klacken för en semester på italienarnas bakgård.

Människor sitter och äter i Bangkok Chinatown
Asien

Bangkoks kinesiska hjärta – matresa genom Chinatown

Allting börjar och slutar i Chinatown. Ingen annanstans är Bangkok mer färgsprakande, poetiskt och välsmakande.

Lajv på ett lettiskt fängelse
Lettland

Roadtrip i Lettland: Sovjet-vibbar, vingårdar och konst

Upptäck Lettlands mer okända sidor på en roadtrip. En resa som bjuder på en hel del nära-Sovjet-upplevelser men även prunkande vingårdar och pittoreska byar.

Sverige

Lurö skärgård i Vänern – kajakpaddling bland hemliga öar

Mitt i Sveriges största insjö finns en undangömd övärld. Vagabonds Roger Borgelid gav sig ut på en himmelsk kajakpaddling bland Vänerns kobbar och skär.

Restips

Österlen på cykel – från Maglehem till Simrishamn

Det bästa sättet att uppleva Österlens unika natur är med cykel. Vi tog hojen från Maglehem till Simrishamn för fem dagar i livsnjutandets tecken!

Italien

Cinque Terre – tåg, vin & vandring

Lågsäsong är bästa tiden för att besöka Cinque Terre, det älskade italienska världsarvet som blivit lite för populärt för sitt eget bästa. Vi drog på oss vandringskängorna och hoppade på tåget!

Restips

Äkta vara i Jämtland – på gastronomisk weekend

Nordiskt mathantverk är på allas läppar. Vi åkte på en gastronomisk weekend till Jämtland – och föll pladask för mese, eldsjälar och blånande berg.

Restips

Tåg i Vietnam – med Återföreningsexpressen från Saigon till Hanoi

170 mil långa Återföreningsexpressen löper längs Vietnams tropiska kust. Vagabonds utsända gjorde den episka tågresan från söder till norr.

Norge

Senja – Norges oslipade pärla i norr

Senja är minst lika vackert som grannen Lofoten men långt ifrån lika turisttätt under högsäsong. Vi drog till Norges näst största ö för ett midnattssoligt äventyr med extra allt!

Indien

Goa & Kerala i Indien – ett ljuvlig kaos

Indien lämnar ingen oberörd, inte ens den mest luttrade resenären. Marcus Westberg gjorde en indisk rundresa som bjöd på snabba kast. Från yoga bland palmerna till stökiga nattbussfärder. Men till slut så kapitulerade även han inför Indiens skönhet. De flesta brukar göra det.

Scroll to Top