Annons
Annons
Svensk pass, en rejäl rskassa och ett flygplan – bra förutsättningar för snabbt och trubbelfritt resande. Thinkstock

Svensk pass, en rejäl rskassa och ett flygplan – bra förutsättningar för snabbt och trubbelfritt resande. Thinkstock

Nyhet

Svenskar reser visumfritt

Har du irakiskt pass har du anledning att deppa. Tillsammans med somaliska, afghanska och pakistanska pass ger det sina innehavare mest trubbel. Svenska, finländska och brittiska resenärer har däremot anledning att jubla.

Text: Per J Andersson • 2014-05-06 Uppdaterad 2021-06-23

Svenskar reser visumfritt
Tyvärr inget bra pass att resa med.

Henley & Partners Visa Restrictions Index har sammanställt statistik på hur ofta olika nationaliteter behöver visum för att resa till världens länder.

Granskningen visar att svenskar, finländare och britter kan resa visumfritt till 173 av världens 218 länder, vilket är världsrekord. På andra plats kommer amerikanerna, danskarna, tyskarna och luxemburgarna som reser visumfritt till 172 länder.

I botten av listan hittar man Irak, Afghanistan, Somalia och Pakistan, vars medborgare bara kommer in i 32 länder utan visum.

Att levnadsvillkoren i olika delar av världen är olika vet vi redan. Tack vare Henley & Partners visumindex har vi nu också svart på vitt att möjligheten att ägna sig åt internationellt resande också styrs av vilken nationalitet man tillhör och därmed vilket pass man har.

Läs mer

Här hittar du Henley & Partners hela visumindexlista.


Text: Per J Andersson • 2014-05-06
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top