Italien

Guide till ett kvinnligare Rom

De mäktiga, geniala, grymma och destruktiva männen står ofta i centrum för både historiker och turister. Med bloggen Romarinnor vill Inger Ehn Knobblock och hennes man Billy ge besökare en annan, något kvinnligare upplevelse av Rom.

Italien

Ett dygn i Rom – lokalbons bästa tips

Rom har ett överflöd av antik historia, mysiga gränder och enastående matupplevelser. Men det är lätt att gå vilse bland alla frestelser. Vagabonds Peter Loewe, som sedan länge bor i Rom, berättar hur du bäst tillbringar din tid i Den eviga staden.

Italien

5 sköna platser med en livlig gayscen

Reseappen Gayze vill öppna upp världen för HBTQ+-resenärer. Bakom appen, som är en kombinerad dating-, rese-, och informations-app står den svenska doun Stelios Vasilantonakis och Elin Wibel.

Italien

Klart: Här hittar du Italiens bästa glass

Glass är lika italienskt som pasta och prosecco, men var kan man få tag på den absolut bästa "gelaton" av dem alla? På Il Cannolo Siciliano i Rom. I alla fall om man ska tro en ny omröstning som utnämnde glasserian till den bästa i Italien.

Italien

7 trevliga avstickare från Rom

Den eviga staden Rom har ingen brist på varken sevärdheter eller upplevelser. Men kanske vill du maxa din semester med en liten utflykt? Vi har listat sju förslag på trevliga avstickare från Rom.

Italien

Cityguide till Testaccio – Roms okända matmecka

Historiskt och kulinariskt omtumlande. Luggsliten och bedagad som få, men också fascinerande som ingen annan. Vi äter oss fram i Roms mest spännande stadsdel – Testaccio.

Italien

13 måsten i Testaccio – Roms kulinariska stadsdel

Testaccio var länge känt som en av Roms traditionella arbetarstadsdelar. Numera ett hippt matmecka fullproppat av kulinariska höjdpunkter. Här är våra bästa tips!

Italien

Topp 3: Prisvärda och bra hotell i Rom

Charmiga, och inte allt för dyra. Vagabond ger sina bästa tips på trevliga hotell i Rom.

Italien

La dolce vita i Rom – stadens 5 lyxigaste hotell

Vill du leva la dolce vita på din semester till Rom? Checka in på något av dessa hotell!

Italien

3 fina hotell i Rom under 500-lappen

Tar du in på vandrarhem får du mer pengar till restaurangbesök och andra nöjen. Vagabond har listat tre tips på budgetboenden i Rom.

Scroll to Top