Venedig

Italien

Därför flyter en enorm fiol genom Venedig

En ny dag ska gry för Venedig och stadens konstnärer och hantverkare hoppas stadens invånare och konstnären Livio De Marchi.

Italien

Venedig skjuter upp turistavgift till 2021

Införandet av den omdiskuterade turistavgiften i Venedig planerades att införas sommaren 2020 men nu skjuts den upp till 1 juli 2021.

Italien

Venedigs turistskatt införs 2020 – böter om du inte betalar

Införandet av den omdiskuterade turistskatten i Venedig planeras att införas sommaren 2020. Frågan som återstår är hur man ska betala.

Italien

Venedigs turistskatt skjuts upp

Införandet av den föreslagna skatten för turister som besöker Venedig utan att övernatta har ännu en gång skjutits upp. Anledningen är att man inte kommit på hur avgiften ska krävas in. Men första januari nästa år hoppas kommunen att den nya lokala turistskatten ska vara verklighet.

Italien

Venedig har infört inträdesavgift för turister

Den vackra kanalstaden Venedig lockar många turister varje år. Nu blir staden den första i Italien att debitera sina besökare – en inträdesavgift pÙ� drygt 30 kronor har nämligen införts.

Frankrike

Europas vackraste tågresor – 8 makalösa rutter

Bakom ånglok i Skottland, under glastak i Rhendalen och utan tak i Pyrenéerna. Vi har listat några av Europas skönaste tågresor.

Frankrike

Tåg Paris–Istanbul: Rälsromantik i kubik

Orientexpressen mellan Paris och Istanbul var länge det lyxigaste och snabbaste sättet att resa österut. Vi skaffade varsitt tågluffarkort, begav oss till Gare de Lyon och tog rygg på det legendariska lyxtåget. Var god tag plats, stäng dörrarna! Nu åker vi.

Nyhet

Kebabförbud införs i Venedig

Venedig har infört en ny lag som förbjuder nya kebab- och snabbmatsrestauranger att öppna upp i staden. Anledningen är att man vill bevara den lokala matkulturen. Antalet restauranger som säljer pizza-slices ska också begränsas.

Italien

Hemingway en guldgruva för turistindustrin i Venedig

Ernest Hemingway är en guldgruva för turistindustrin. Hans hjältestatus utnyttjas maximalt av hotellen, barerna och krogarna han besökte i Florida och på Kuba, liksom i Paris, Spanien och Italien. Inte minst i Venedig …

Italien

Venedig – upptäck staden under lågsäsong

Vintern är här. Turisterna har åkt. Svalkan lindrar. Dimman sveper in. Lokalbefolkningen träder fram. Det är nu Venedig är som bäst.

Scroll to Top